Diákok a Fendt-nél

Diákok a Fendt-nél

A marktoberdorfi gimnáziummal folytatott partnerség részeként július 17-én és 19-én érkeztek csoportok a Fendt-hez, melyek tagjai már hetedik osztályban elsajátították a műszakirajz-készítés alapvető készségeit és most a gyakorlatra voltak kíváncsiak.

A nap reggel 8:15-kor kezdődött a Fendt Fórumnál, ahol a Fendt rövid bemutatása után 30 diák vett részt a gyárlátogatáson. A traktorok felépítésének közeli látványa új és izgalmas élmény volt a csoport tagjainak számára.

Ezután a csoport a Kutatási és Fejlesztési Osztályt látogatta meg, ahol Bettina Tschauner és Rainer Pachonik beszélt a műszaki terméktervezővé válásról és a szükséges képzésről. „Egy műszaki terméktervező dönt arról, hogy a traktor hogyan néz ki?” – jött az első kérdés. Így gyorsan világossá vált, hogy ez a munka nemcsak a rajzból áll, hanem hozzátartozik a traktor design, a különféle anyagok felhasználásának képessége, az egye gyártási módszerek megismerése és a pontos műszaki rajzok készítése.

 

 

A túra ezek után a prototípus-készítés szigorúan titkos területére vezetett, ahol a tesztek vezetőjével, Dr. Josef Mayerrel találkozhattak a diákok, akik első kézben láthatták, hogyan lesznek új traktorok a megfogalmazott ötletekből. Az összes új alkatrészt itt gyártják, összeszerelik és tesztelik a kész rajzok alapján.

 

 

Végül a hallgatókkal meglátogatták a fejlesztések virtuális valóság termét, ami a nap fénypontja volt. A 3D technológiával szétszerelhető és nagyítható erőgépet a diákok egy-egy „Cool!”, illetve „Wow!” felkiáltással nyugtáztak.

„Reméljük, hogy a hallgatók átfogó képet kaptak a műszaki terméktervező pályáról és nagyon sok pályázatot várunk 2020-ra” – mondta Rainer Pachonik, örülve a tanulók lelkesedésének.

A Fendt egyébként 2018 szeptembere óta kínál gyakorlati képzési lehetőséget a pályához más területekkel egyetemben.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Fendt

 

 

Pályaválasztás előtt az AXIÁL-nál

 

Az ősz beköszöntével egyre több iskola keresi meg cégünket, hogy diákjaiknak bemutathassák napjaink mezőgazdaságát és munkaköreit. Így történt ez ma is, amikor a császártöltési iskola pályaválasztás előtt álló 7. osztályos tanulói látogattak el hozzánk. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek