CLAAS LINER 4700 TREND négy rotoros középrendképző

CLAAS LINER 4700 TREND négy rotoros középrendképző

I. díjat érő rendképzés

A hagyományokhoz hűen, még a kiállítás előtt kihirdették a 29. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok termékdíjpályázatának nyerteseit. A Növénytermesztés: Technika-Technológia kategória I. díját az AXIÁL Kft. által benyújtott CLAAS LINER 4700 TREND négy rotoros középrendképző nyerte el.
 


A LINER négyrotoros rendképzők tökéletes rendet képeznek a mögöttük haladó betakarítógép számára, legyen szó takarmánykocsiról vagy szecskázós bálázóról mindezt az erejüknek, teljesítményüknek és megbízhatóságuknak köszönhetően. Kifejezetten közepes és nagy gazdaságoknak lehet a célgépe, a nagy területteljesítmény és a betakarítási idők rövidülése miatt.

 

CLAAS-nak több mint 20 éves tapasztalata van a négyrotoros rendképzők gyártása terén. A CLAAS LINER 3600 középrendképző továbbfejlesztett változata az új CLAAS 4700 TREND, melynek tervezése során négy nagy alapelvet követett e gyártó: Minőség, Hatékonyság, Megbízhatóság, Komfort.
 


Minőség

A CLAAS érti az első osztályú munka és a kiváló minőségű takarmány előállításának fontosságát. Ezért nemcsak a piacon kapható legszélesebb gumiabroncsokat kínálják, hanem a legnagyobb választékot is ezen a téren nem csak a fő futóműhöz, hanem a rotorfutóműhöz is. Ezek akár 75%-kal is megnövelik a felfekvőfelületet az elődmodellhez képest. Mind a négy rotorhoz opcionális hatkerekű futómű változat is elérhető. Sőt, a CLAAS az egyetlen rendképző gyártó, amely szabadalmaztatott teljesen kardáncsuklós rotorfelfüggesztést kínál. A kettős rugós tehermentesítés lehetővé teszi a rotorok gyors és egyszerű kiegyenlítését, így biztosítva a rendkívül sima működést még nagyobb munkasebesség mellett is. Így a rotor súlyának csak 20%-a kerül a rotor futóművekre.

 

Hatékonyság

Az idő pénz. Ezért szándékosan a mechanikus hajtást alkalmazza a CLAAS a rendképzőn, mert egyszerű, közvetlen és hatékony. Számos teszt kimutatta, hogy ez a leghatékonyabb megoldás. Az általunk használt leoldó kuplung kiemelkedő erőátvitelt és „megszakítás nélküli túlterhelés elleni védelmet” biztosít a rotoroknak. Ezen kívül a szabadalmaztatott vázkialakítás kettős teleszkóp karos funkcióval és C-profillal hihetetlenül egyszerűvé teszi a gyors váltást a 12,7 m munkahelyzet és szállítási helyzet között (magasság: 3,9 m, szélesség 3 m), továbbá a munkaszélesség a fülke kényelméből állítható.
 


Megbízhatóság

Amikor a LINER fő összetevőjéről van szó, természetesen a profiknak szánt, jól bevált rotorhajtóműre gondolunk. Ez olajfürdőben fut, a folyamatos kenés és a maximális élettartam biztosítása érdekében. Az alváz a négy forgórészes rendképző elsődleges tartóeleme, akárcsak az ember gerincoszlopa. A hatalmas keresztmetszetet a trapézprofillal kombinálva úgy tervezték, hogy egyenletesen vegye fel az erőket. A vezérlőblokk, az elektronikai modul és a hidraulikus szelepek a vázon belül találhatók, ahol védettek.

 

Az Új Masszív főváz trapézprofillal A LINER négy forgórészes rendképzők főváza alapos rázópróbának lett kitéve a sorozatgyártás előtt; több mint 20.000 hektár üzemeltetési tapasztalat és a tesztpadon töltött számtalan óra eredményeként született meg.

 

Kényelem

Továbbra is figyelemmel kísérhető minden, akkor is, ha a gép éjszakai műszakban dolgozik. A hat opcionális LED -es munkalámpa jó rálátást biztosít az eszköz körüli fő munkaterületekre. Sőt, a gép nemcsak intelligens tervezése sikeres, hanem számos jól átgondolt megoldást is tartalmaz, amelyek megkönnyítik a munkát. Például minden tömlőcsatlakozó egy speciális rögzítőkonzolban van gondosan elhelyezve. A csatlakozók egyértelműen vannak megjelölve, hogy megkönnyítsék a csatlakoztatást.
 


Műszaki adatok

 

Munkaszélesség: 9,3 – 12,7 m között állítható

Főfutómű kerékméret: 500/55 R20

A rend szélessége: 1,3-2,2 m

Rotorfutómű kerékméret: 4x4db16x6,50 8R

Szállítási szélesség: 2,98 m

Rotorok száma: 4 db

Szállítási magasság: 3,88 m

Karok száma rotoronként: 12 db

Hossz: 9,9 m

Mechanikusan állítható rotor magasság

Teljesítmény igény: 80 LE-től

CONTROL PLUS kezelőegység

Súly: 5080 kg

Légfékrendszer 2 körös

Meghajtás: 540 f/p-es TLT-ről

Főfutómű kerékméret: 500/55 R20

 

Szöveg: László Attila, termékmenedzser, Axiál Kft.

Forrás: AXIÁL Híradó 2022. évi 2. száma

Elérhető

Kapcsolódó cikkek