Az AgrárgépShown látható lesz a Gehl RT 210 gumihevederes kompakt rakodó

Az AgrárgépShown látható lesz a Gehl RT 210 gumihevederes kompakt rakodó

A Gehl szerint háttérbe szorultak az észak-amerikai piacon a hagyományos csúszókerekes kompakt rakodók, helyüket fokozatosan veszik át a gumihevederesek. Reagálva a megváltozott igényekre, hatféle új gumihevederes géppel egészítette ki kínálatát a gyártó.

Ezek egyelőre csak az amerikai piacon érhetők el, de várhatóan nemsokára Európában is bővítik a kínálatot. A Gehl RT 210-es bemutatásával röviden megvilágítjuk, miért népszerűek a gumihevederes kompakt rakodók. Ez a típus már kapható Európában.

 

IdealTrax – automatikus hevederfeszesség-állítás

A Gehl szabadalmával a hidraulika a munkakörülményeknek megfelelően, folyamatosan és automatikusan állítja a heveder feszességét. Munka közben nincs szükség a hevederek zsírzására, mechanikus állítására. A mindenkor optimális feszességnek köszönhetően a hevederek élettartama körülbelül 15 százalékkal nő, kopásuk csökken. A gép leállítását követően a rendszer automatikusan meglazítja a hevedereket.

 

Egyedi fejlesztésű alváz

A gumihevederes rakodógépeket elsősorban rossz talajviszonyok között alkalmazzák, ezért kiemelten fontos a nagy hasmagasság, illetve a megfelelően erős alváz. A piaci vetélytársak sok hevederes rakodót csak egyszerűen átalakítanak a csúszókerekes modelljeikből, a Gehl ezzel szemben egyedi alvázat tervezett nekik. Ennek köszönhetően az összes fontos alkatrész védett, a zárt és megerősített haspáncél mögött.

 

 

Kényelmes és biztonságos fülke

Az új, tágas, csillapított zajú fülke egyszerre kényelmes és maximálisan biztonságos. Nagy, domború felületű üvegajtó biztosít jó rálátást a munkaterületre és könnyű belépést a fülkébe. A légrugós ülésbe integrált kartámaszok és a kezelőszervek személyre szabhatók. Öt beállítási lehetőség öt fokozatából lehet választani: joystick érzékenység, kezelő szervek reakciója, motorreakció, AntiStall (lefulladás-gátló), kézigáz. A gépkezelő a munkakörülményeknek legmegfelelőbben tudja beállítani a gépet. Alapból a legmagasabb besorolású ROPS/FOPS II-es védelmi szintű a fülke

Gázrugók nyitják fel, így egyszerű a hidraulikus alkatrészek vizsgálata. A fülke felnyitását követően a lábtartó egyszerűen kihajtható és tisztítható.

 

Minden fontos alkatrész védett helyen

A hidraulikatartály zárt és védett helyen van, a gép hátsó tornyában. Mérete nagy, hűtése jobb, mintha a motortérben lenne, könnyebb ellenőrizni a folyadékszintet. A bal hátsó toronyban az akkumulátor, egy tárolórekesz és az áramtalanító kapcsoló egyaránt zárható. A hidraulikatömlők zárt helyen, a gémen belül futnak, a hidraulikacsatlakozók pedig a gém végén szintén védve vannak. A rakodógéphez megnövelt teljesítményű „high-flow” hidraulika rendelhető a nagyobb, például mulcsozó aszfaltmaró adapterekhez.

 

 

Választható opciók széles listája

A fokozott komfort érdekében a rakodógép hidraulikus adapterrögzítéssel kapható, hogy a nem hidraulikus munkaeszközök cseréjekor ne kelljen kiszállni a fülkéből. A joystick variálható: alapesetben a bal oldali irányítja a gép menetelését a jobb oldali pedig a gém és a munkaeszköz mozgását. Egy kapcsolóval átállítható „dual hand” módra, így a meneteléshez mindkét joysticket előre vagy hátra kell tolni, a gémet a bal oldali emeli, a munkaeszközt pedig a jobb oldali joystick oldalirányú mozgatása billenti. A Hydraglide gémlengés-csillapítás menetelés közben elnyeli a gémre ható erőket, nehogy egyenetlen talajon haladva kihulljon a munkaeszközből az anyag. A könnyen felszerelhető hátsó pótsúly 140 kilogrammal növeli a működési kapacitást, és védi a gép hátulját.

Több, mint 150 éves múltjának köszönhetően széles, minden igényt kielégítő kompakt rakodógép-palettát alkotott a Gehl, figyelembe véve a mezőgazdasági és az ipari igényeket is.

Az R-szériás modellek a márka radiális emelésű csúszókormányzású gépei. A család hat típusa közül a legkisebb R 135 közel 600 kilogramm megmozgatására képes, a legnagyobb gép, az R 260-as pedig kétszer ennyivel elboldogul. Ennél nagyobb igénybevétel esetén javasoljuk a vertikális emelésű gépeket (V-széria), amelyek legnagyobbjának működési kapacitása 1800 kilogramm.

 

 

Adapter ajánló

  1. TFF 180 mulcsozó

1800 mm munkaszélességű, kifejezetten nagy igénybevételre ajánlott mulcsozó. 42 darab fix késsel, a maximális vágási átmérő 180 mm, így akár bozótirtáshoz is ideális.

  1. SHS seprőgép

A különböző méretekben (1100 mm-től 2100 mm-ig) kínállt seprőgép ideális választás a telephelyek gyors és egyszerű tisztításához. Az adapter szemétgyűjtő kanala hidraulikusan nyitható, négy kerék támaszkodik egyenletesen a talajra. Opcióként rendelhető hozzá vízpermetező, illetve oldalseprő kefe is.

  1. Mélyásó szerelék

Közel 3,5 méteres ásási mélység érhető el az adapterrel. Közvetlenül a rakodógép fülkéjéből irányítható. Oldalmozgató funkciója miatt, ideális fal melletti ásáshoz és nehezen megközelíthető helyekre.

 

Tekintse meg a gépet 2019. január 23. és 26. között az AgrárgépShown, a Hungexpo D pavilonjában, az AXIÁL standon! Szeretettel várjuk!

 

Forrás és kép: AXIÁL Híradó AgrárgépShow 2019 különszám

Elérhető

Kapcsolódó cikkek