Az AGCO Mezőgazdasági Alapítvány új segélyprogramot indít

Az AGCO Mezőgazdasági Alapítvány új segélyprogramot indít

Az AGCO Mezőgazdasági Alapítvány (AAF) egy magán alapítvány, amely elkötelezte magát a fenntartható mezőgazdasági fejlesztés révén, az éhínség megszüntetése mellett. A szervezet most újabb programot indít célkitűzése teljesítése érdekében.

Az AAF május végén bejelentette a Covid-19 segélyprogramjának elindítását, amely 100.000 dolláros összeggel támogatja az USA Világélelmezési Programjának (WFP USA) és az Egyesült Nemzetek Élelmezési Világprogramjának (WFP) Covid-19 miatti vészhelyzeti intézkedési tervét.

Az AAF Covid-19 segélyprogramja támogatja a WFP USA révén a WFP tevékenységét, amely egy, az éhínség ellen világszerte küzdő humanitárius ügynökség és továbbra is teljes kapacitással szállít ételeket és biztosít kritikus ellátást Afrika és Latin-Amerika legsebezhetőbb lakossága számára.

 

 

„Az éhínség világszerte még kritikusabbá vált a koronavírus megjelenésével, ezért nyújtunk támogatást az USA Élelmezési Világprogramja és az Egyesült Nemzetek Élelmezési Világprogramja számára. Adományunk segíteni fogja a járvány hatásainak nyomon követését és a már kialakított élelmiszer- és orvosi ellátást Afrika és Latin-Amerika veszélyeztetett közösségeiben, valamint az újonnan létrehozott ellátási lánc koordinációs egységeit a helyszínen.” – mondta Lucinda Smith, az AGCO Mezőgazdasági Alapítvány igazgatóságának elnöke.

„Hálásak vagyunk az AGCO Mezőgazdasági Alapítványnak nagylelkű adományukért és támogatásukért a WFP Covid-19 miatti erőfeszítéseihez szükséges finanszírozás összegyűjtéséért” – mondta Barron Segar, a World Food Program USA elnöke és vezérigazgatója. „A WFP adja a logisztika és szállítás gerincét a humanitárius közösség számára. Az AGCO Mezőgazdasági Alapítvány hozzájárulása elengedhetetlen annak biztosításához, hogy a WFP életmentő élelmiszereket és ellátást nyújthasson rászorulók millióinak.”

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás, kép, teljes cikk: Fendt

 

 

Az AGCO berlini csúcstalálkozóján az állatjólétre fókuszáltak

 

2019. január 17-én rendezték meg az AGCO éves berlini csúcstalálkozóját, ahol a politikai, gazdasági és társadalmi élet érdekelt felei voltak jelen, hogy megvitassák tapasztalataikat „A világ élelmezése – A fehérje jövője” témában. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek