Az AGCO berlini csúcstalálkozóján az állatjólétre fókuszáltak

Az AGCO berlini csúcstalálkozóján az állatjólétre fókuszáltak

2019. január 17-én rendezték meg az AGCO éves berlini csúcstalálkozóját, ahol a politikai, gazdasági és társadalmi élet érdekelt felei voltak jelen, hogy megvitassák tapasztalataikat „A világ élelmezése – A fehérje jövője” témában.

Az AGCO berlini csúcstalálkozója az AGCO és az új AGCO AGRICULTURE FOUNDATION (AGCO Mezőgazdasági Alapítvány) közös kezdeményezése. Az alapítvány jótékonysági akciókat dolgoz ki a globális élelmiszerbiztonság, a fenntartható mezőgazdasági fejlődés és a gazdálkodás fokozására a fejlődő országokban. Az előző évekhez hasonlóan a 2019. évi csúcstalálkozó szponzorai az AGCO FINANCE és az AGCO FUSE voltak.

A rendezvény azt mutatja, hogy az AGCO elkötelezett az élelmiszerbiztonság mellett, támogatja a mezőgazdasági- és az élelmiszer-termelőket, hogy több táplálékot termeljenek kevesebb erőforrással és veszteséggel.

 

 

„A fehérjetermelés megvitatása során nagy figyelmet kell fordítani az állatjólét jövőjére. A hús- és baromfitermelőknek átfogó megoldásokra van szükségük a mezőgazdasági ellátási láncok javítása érdekében” – nyilatkozta Martin Richenhagen, az AGCO elnök-vezérigazgatója. „Összegyűjtöttük az iparági szakembereket, a politikusokat, a tudósokat és az állatjóléti szakértőket, hogy megvitassanak számos sürgető kérdést, köztük a világ gyorsan növekvő népességének táplálására irányuló kihívásokat, valamint olyan megoldásokat, amelyek nemcsak a gazdaságok teljes teljesítményét és termelékenységét növelik, de innovatív és fenntartható módon biztosítják az állatok gondozását és méltányos bánásmódját a mezőgazdasági ellátási láncban.”

A kihívások megoldásáért technológiával és innovatív módszerekkel segíti ügyfeleit az AGCO az állatjólét javításában és a termelékenység növelésében.

„2050-re népességünk 10 milliárd emberre nő. Ez azt jelenti, hogy a következő három évtizedben legalább 70 százalékkal növelnünk kell a mezőgazdasági termelést”, figyelmeztet Rob Smith, az AGCO Európa és Közel-Kelet alelnöke és ügyvezető igazgatója. „Ugyanakkor növekszik a minőségi és állatjóléti előírások jelentősége. E kihívások és a globális élelmiszerellátás biztosításához új innovatív technológiákat kell fejlesztenünk és bevezetnünk az élelmiszeripar számára.”

„Az AGCO nagymértékű befektetéseket eszközöl a mezőgazdasági folyamatláncok optimalizálásába, és örülünk az iparágak kereszteződéseinek” – tette hozzá Martin Richenhagen. „Örömmel látjuk, hogy a jelenlévő előadók és a világ minden tájáról érkező résztvevők támogatják a stratégiát, amelynek célja az emberek és állatok számára fenntartható és innovatív megoldások kifejlesztése.”

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: blog.agcocorp.com

 

 

AGCO Mezőgazdasági Alapítvány

 

Az AGCO, a mezőgazdasági gépek és megoldások tervezésével, gyártásával, valamint forgalmazásával foglalkozó globális vállalat 2018. szeptember 18-án bejelentette az AGCO Mezőgazdasági Alapítvány elindítását. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek