AGCO Mezőgazdasági Alapítvány

AGCO Mezőgazdasági Alapítvány

Az AGCO, a mezőgazdasági gépek és megoldások tervezésével, gyártásával, valamint forgalmazásával foglalkozó globális vállalat 2018. szeptember 18-án bejelentette az AGCO Mezőgazdasági Alapítvány elindítását.

„Az AGCO Mezőgazdasági Alapítvány bizonyítja elkötelezettségünket a világot tápláló gazdálkodók támogatása iránt. Célunk, hogy olyan nonprofit kezdeményezéseket karoljunk fel, amelyek hozzájárulnak a globális élelmezésbiztonsághoz, támogatják a fenntartható mezőgazdaság fejlődését és gazdasági hatással vannak a fejlődő országokra” – mondta Martin Richenhagen, az AGCO elnöke, elnök-vezérigazgatója.

 

 

Az új filantróp fókusz azt mutatja, hogy az AGCO erősen elkötelezett az Egyesült Nemzetek Szervezete által megfogalmazott Fenntartható Fejlődési Célok fejlesztésére, amelyek arra törekednek, hogy megszüntessék az éhezést és alapvető szükségleteket biztosítsanak a növekvő világ népességének.

Az AGCO már változásokat hajtott végre, különösen egyes fejlődő piacokon, támogatva a gazdálkodók oktatási kezdeményezéseit, valamint a gépesítéshez és a mezőgazdasági projektekhez való hozzáférést. Magánszervezetként az AGCO Mezőgazdasági Alapítvány új partnerkapcsolatait kiaknázva és meglévő hálózatait felhasználva olyan létfontosságú kezdeményezések fejlesztésére és előmozdítására törekszik, amelyek közvetlen, pozitív társadalmi, gazdasági és környezet hatással vannak a közösségekre világszerte. „Hisszük, hogy a mezőgazdasági szakértelmünkkel és erőforrásainkkal az alapítvány valóban maximalizálhatja erőfeszítéseinket egy jó cél érdekében” – mondta Metti Richenhagen, az AGCO CSR és az AGCO Mezőgazdasági Alapítvány igazgatója.

Az alapítvány tevékenységeinek felügyeletét és adminisztrációját az AGCO Mezőgazdasági Alapítvány Igazgatósága végzi. „Nagyra értékeljük az AGCO család ötleteit, támogatását és elkötelezettségét e cél megvalósításában” – mondta Ulrich Stockheim, az AGCO Mezőgazdasági Alapítvány elnöke.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Fendt

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek