ANNABURGER újdonságok az AGRITECHNICA-n

ANNABURGER újdonságok az AGRITECHNICA-n

Az ANNABURGER az idei AGRITECHNICA kiállításon három újdonsággal is jelentkezik: új nyerges, billenőplatós pótkocsi és tridem tartálykocsi, illetve traktorvontatású, szintén tridem tengelyes hígtrágya kijuttató is felvonul.

Az Annaburger TS 30.14 Speed két oldalra billenthető felépítményű, nyerges félpótkocsit kifejezetten a nehéz terepen végzett, mezőgazdasági szállítási feladatokra fejlesztette ki a gyártó, a Nyugat-Európában egyre népszerűbb „AgroTruck” agrár nyerges vontatókkal való alkalmazáshoz. Korábban már a kínálatot bővítette ebben a szegmensben a TS 28.04 láncos, kaparóléces lehordószerkezetes félpótkocsi. Természetesen a teherautó vontatás mellett Dollyval kiegészítve nagy teljesítményű erőgéppel is vontatható, a 7,75 m hosszú, 32 m3-es raktérfogatú szállítóeszköz.

 

Az új TS 30.14 Speed nyerges billenőplatós félpótkocsi – fotó: annaburger.de

 

A pótkocsi kapacitása magasítóval 40 m3-re bővíthető, amennyiben nagy térfogattömegű agyagok szállításáról van szó. A pótkocsit az alapkivitelű, 600/55R26.5 abroncsméretű kerekek mellett 710/50 R26.5 méretű "talajkímélő" gumiabroncsokkal is lehet majd rendelni. Oldalra billentéskor az oldalfal több mint 90 fokban nyílik ki, így a trapéz alakú felépítmény ürítése akadálytalan. Hátrabillentés egészen 50 fokos szögig valósulhat meg.

 

A billentés szöge hátrafelé 50 fok – fotó: annaburger.de

 

Az alapkivitelű hidraulikus felfüggesztésű - lengéscsillapítású, hátsótengely kormányzású, BPW tandem futómű mellett, hajtott BPW tengellyel is rendelhető a szállító eszköz. A vontató járműből a raktérbe való belátást mellső kémlelő ablak segíti, de opcióban kamerarendszerrel is felszerelhető a pótkocsi.

További külön rendelhető tartozékokkal úgy, mint a 460 x 210 mm-es gabonaablak, UniScale súlymérő készülék, munkalámpák, ISOBUS kommunikáció előkészítés, stb. továbbszélesíthető a felszereltsége a 65 km/h maximális vontatási sebességű, 21 tonna teherbírású nyerges pótkocsinak.

 

Oldalra billentéskor, az oldalfal akár 90 fokban ki tud kinyilni – fotó: annaburger.de

 

Másik szintén nyerges vontatókhoz kapcsolódó újdonságuk az Annaburger EcoTanker LS 38.28 hígtrágyaszállító nyerges tartálykocsi. Ez a szállítóeszköz a hígtrágya-kijuttatással foglalkozó bérvállalkozók és nagyüzemi gazdaságok ideális zagyszállítója. A félpótkocsit a Berger Ecotrail-lel közösen fejlesztették ki és különösen alacsony, 5300 kg-os saját tömeg jellemzi. Ezt az acélminőség és az alváz geometriájának különleges kölcsönhatása révén érik el. Ez lehetővé teszi a nagy, 28 vagy 30 m3-es tartálytérfogatot és a tehergépkocsi teljes szállítási sebességének felhasználását akár 80 km/h-ig.

A tartálykocsit kiszolgáló, új Vogelsang VX186-260 GL szivattyú típusnak köszönhetően a félpótkocsi tömege további 100-150 kg-mal csökkenthető. A félpótkocsi tartályának új felszereléseként egy, vagy kétoldalas 6 m-es tömlőtartó és egy magasabb 1350 mm-es nyeregmagasság is elérhető. Nyomás/vákuum változatban LS 38.27 típusjelzéssel lesz megtalálható a kínálatban.

 

A nagy kapacitású hígtrágyaszállítás eszköze az EcoTanker LS 38.28 – fotó: annaburger.de

 

Harmadik újdonságuk az Annaburger HTS 34.28 Profi Tridem nagyteljesítményű hígtrágyakijuttató tartálykocsi, mellyel szintén a bérszolgáltató vállalkozó és nagyüzemi felhasználókat célozza meg a gyártó. Az új modellel a sikeres Profi sorozat kínálata fölfelé bővül. Súlyoptimalizált kialakításának köszönhetően nagyon nagy, 28,5 m3-es töltési térfogatot kínál.

 

Az új HTS 34.28 hígtrágya kijuttató, 36 méteres ejtőcsöves kerettel – fotó: annaburger.de

 

A 38 tonna megengedett össztömegű, légrugós lengéscsillapítással felfüggesztett, BPW tengelyű alvázak 750/60 R30.5 méretű gumiabroncsokkal szerelhetők fel. A jármű első és a harmadik tengelye elektronikus kényszerkormányzású. Útközben a beépített négy hullámtörő lap csökkenti a folyadék nem kívánt hullámzását induláskor és fékezéskor.

Az új HTS 34.28 hígtrágya kijuttató négypontos keretfelfüggesztése 4500 kg-ig terjedő 36 méter munkaszélességű Vogelsang ejtőcsöves keretet is elbír.

 

A percenként 9 köbméteres szállítási teljesítményű szivattyú garantálja a gyors feltöltést – fotó: annaburger.de

 

A nagy teljesítményű Vogelsang rotációs szivattyú akár 9000 l/perc teljesítménnyel garantálhatja a rövid töltési időt és a magas kijuttatási mennyiséget. Az ISOBUS-kompatibilis vontató erőgépről gyorsan szabályozhatjuk a hidrosztatikusan hajtott szivattyú teljesítményét a CCI 1200 csatlakozón keresztül, egy NIR érzékelővel kombinálva, hogy a szekcióvezérlés révén biztosítsák a pontos, terület-specifikus alkalmazási mennyiséget.

 

Az ANNABURGER újdonságait a hannoveri kiállítás 23-as csarnokának, A22-es standján tekinthetik meg!

 

Forrás és kép: Agroinform.hu

 

 

Válasszon összeillő gépeket!

 

Az Új Alkotmány Kft. története hasznos olvasmány lehet minden gazdaság számára. Minden jó, ha a vége jó: A CLAAS ARION traktorok és a 2 Annaburger szervestrágya-szóró kiváló összhangban dolgozik Mezőkovácsházán. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek