Annaburger Németországból

Annaburger Németországból

Az ANNABURGER termékeket választó gazdák hosszú távra terveznek. Ugyanis a Szász-Anhalt tartományban fekvő Annaburg-ból származó mezőgazdasági gépeket köztudottan strapabíró felépítés és évtizedekre nyúló, rendkívül hosszú

Univerzális trágyaszórók: megbízható, erős és precíz

Az Annaburger univerzális trágyaszórók mindegyik kategóriája kiváló napi teljesítményekre képes. Mindezek mögött modern felépítés rejlik: a nagy szállítási térfogat, a viszonylag kis súly és a strapabíró felépítés keveréke a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) által tesztelt szórószerkezettel van kombinálva. Lenyűgöző a teljesítménye: nagy szórásmennyiség, precíz adagolás.

 

 

Alapvetően kétféle kivitelben készülnek:

• Modern: ezt az új sorozatot ferde oldalmerevítők jellemzik. A kétsoros lehordó szerkezetnek és a középen elhelyezet hajtóműnek köszönhetően ez az új generációs univerzális trágyaszóró maximálisan kihasználja a rakodóteret. A fejlett funkciói és az opciós kiegészítői felsőkategóriás termékekké teszik ezeket a pótkocsikat ebben a szegmensben.

• Classic: robosztus, stabil és biztonságos kipróbált és jól bevált alkalmazásokra – egy megbízható eszköz többcélú felhasználásra.

 

A felépítés jellemzői:

• Biztonságos és stabil: ezt az alváz és a felépítmény egyenletes hegesztése garantálja. Ezen kívül a váz kereszttartói egymáshoz közel helyezkednek el a hosszú élettartam érdekében.

• Könnyű: a trágyaszórók óriási méretükhöz képest meglepően könnyűek, mert acél trapézlemez oldalfalakat használnak.

• Erős és precíz: a szilárdság és a pontos adagolás a DLG által tesztelve lett - ami fontos jellemzője a szórószerkezetnek –, melynek eredménye szerint maximálisan teljesíti a szigorú németországi szervestrágya szórási előírásokat. A szórás pontossága vízszintesen és függőlegesen egyaránt optimális.

• Megfelel a szabványoknak: a túlméretezett kardántengelyek és hajtóművek túlteljesítik a jelenlegi biztonsági és munkavédelmi előírásokat.

 

Kaparólécek és láncok:

• A kopás minimális szintre lett szorítva, mivel az univerzális trágyaszórók kaparóléceinek csekély a súrlódási ellenállása. Az erős láncok kényszer-vezetéséről vezetősínek gondoskodnak – ez csökkenti az oldalra húzó erőket és védi a lánckerekeket.

• Megbízható feszítés: a láncfeszesség automatikusan szabályozott. Ez azt jelenti, hogy a feszítőerő mindig optimális.

• Cserélhető: a kopósínek, amelyeken a láncok és a lécek átcsúsznak, bármilyen nehézség nélkül cserélhetők. Opcióként lapos szemes láncok is rendelhetők, amelyeken a láncszemek egyenként cserélhetők.

• Rendkívül rugalmas visszaforgatható: a kaparólécek sebessége fokozatmentesen szabályozható előre és hátra egyaránt.

 

 

A szórószerkezet:

• Biztonságos: nyírócsavarok és csuklók védik a tépőhengereket a túlterhelésektől és a tépőkések a lelazulástól is védve vannak.

• Rugalmas: a tépőhengerek könnyen és gyorsan beállíthatók bármilyen szóróanyaghoz.

• Hajszálpontos: az ütéspont a tépőkéseken és a kidobási szög egyaránt döntő fontosságú a szórandó anyag megfelelő szétterítéséhez. Mindkettő könnyen beállítható a hátsó ajtónál.

• Teljesíti az előírásokat: a táblahatár szóró berendezés biztosítja a szervestrágya megfelelő, túlszórás nélküli terítését a szántóföld szélein.

 

Állítható magasságú hátfal:

• Szabályozható: a hátfal magassága hidraulikusan állítható, ami azt jelenti, hogy a trágya precíz adagolása a traktorból elvégezhető. Az adagolás különösen mész szórásakor fontos.

• Látható: a kábeles magasságjelző tökéletesen szemmel tartható a fülkéből.

• Opció: a digitális magasság kijelző ISOBUS-on keresztül látható.

 

Fontos jellemzője az Annaburger univerzális trágyaszóróknak, hogy további felhasználási területük is van, a silószállítás. A hátfal cseréjével (pl. egy villás targonca segítségével) és magasító felszerelésével gyorsan és helyben átalakíthatók silószállító pótkocsikká.

 


 

 

Cserefelépítményes rendszerek: nagyteljesítményű, univerzális és gazdaságos

A mezőgazdaságban is egyre nagyobb jelentősége van a gépek jobb kihasználásának. A gazdasági méretek növekedésével a szállítási távolságok is nőnek. A szállításból célszerű a tehergépkocsikat és kamionokat kiváltani, mert ezekre útdíjat kell fizetni és a vezetési idő is meg van határozva. A különböző fajsúlyú és halmazállapotú anyagok más- más szállítási technológiát igényelnek. Ezeket a szempontokat szem előtt tartva gyártja az ANNABURGER a cserélhető felépítményes pótkocsijait. 

A 20-32 tonna össztömeg teherbírású robusztus tandem vagy tridem futóműves szállító alváz különböző felépítmények alá 20-30 perc alatt beszerelhető. Az elektrohidraulikus vezérlés automatikusan felismeri a felvett felépítményt, így azt nem kell külön beállítani. A nagy teherbírású kocsik már hidraulikusan rugózott futóművel készülnek.

A nagy térfogatú teknős felépítmény a szemes termények és siló szállításánál használható ki ideálisan. A billentés történhet hátra vagy oldalra. A kapacitás 550 mm-es silómagosítással növelhető. A termény megóvását segíti a takaróponyva. A hátfalra szerelhető csigával akár műtrágyaszórót vagy vetőgépet is feltölthetünk.

 

 

A trágyaszóró felépítménnyel a kedvelt röpítő tárcsás szerves trágyaszórók munkáját végezhetjük el. Ezek a gépek magas fokú követelményeket kielégítve alkalmasak istállótrágya, baromfitrágya, mésziszap és komposzt kijuttatására. 

A hidraulikusan meghajtott láncos lehordó szerkezet előre és hátra is járatható. Az előtolás sebessége fokozatmentesen, hidraulikus szelepen keresztül szabályozható, így a hengerek előtt lévő „zsilippel” együtt a kijuttatás mennyisége precízen beállítható. A hátfalról lehulló anyagot 2 db nagy átmérőjű, lapátokkal ellátott röpítő tárcsa teríti szét rendkívül egyenletes szórásképet biztosítva akár 16-20 méteres munkaszélességben, ezáltal a taposási kár jelentősen csökkenthető.

Az átrakó felépítmény elsődleges előnye, hogy gyorsabban és zökkenő mentesebben tudunk a segítségével aratni. A kocsi a kombájn mellett halad, amely menet közben folyamatosan tud üríteni. Az átrakókocsiból a hidraulikusan szabályozható kifolyóval a tábla szélén álló szállító járműre gyorsan és pontosan át tudjuk rakni a kocsi tartalmát. Tapasztalatok alapján egy átrakókocsi segítségével egységnyi területen kb. 25%-al rövidebb idő alatt elvégezhető az aratás, más szóval a korábbi módszerekhez képest 4 kombájn teljesítményét 3 kombájnal és egy átrakókocsival meg lehet valósítani rutinos kombájnosokkal és átrakó kocsi kezelővel.

A átrakó csiga 15 m3 anyagot képes szállítani percenként, ezzel egész Európában a legnagyobb szállítási teljesítményre képes más gyártók hasonló gépeihez képes.. A gép felszerelhető vetőgép ill. műtrágyaszóró feltöltő egységgel. 

 

A szippantókocsik egyre nagyobb szerepet kapnak az állattenyésztésben és a környezetvédelemben. Az Annaburger szippantókocsik nagy előnye az üvegszálerősítésű poliészter tartály, mely anyagánál fogva nem korródálódik, mint a konkurens gyártók festett, vagy horganyzott fém tartályai a védőréteg sérülése esetén, másrészt a térfogatához képest jelentősen kisebb súlyánál fogva a gép össztömege is kisebb, ezáltal talajnyomása is töredéke más gépekhez képest. A gépeket pneumatikus belső kevertető rendszerrel látják el, ezáltal a hígtrágyából a szárazanyag nem ülepszik le a tartály aljára. A gép töltése az oldalsó és hátsó szívónyílásokon túl a felső betöltőnyíláson keresztül, gravitációs úton is lehetséges. A szippantókocsik természetesen opcióként speciális trágyakijuttató esközökkel is megrendelhetőek, mint pl. terítőtömlő, grubber fix felépítményként, vagy 3. pont függesztésre szerelhető adapterként is.

 

A sík platós felépítménnyel megoldható a raklapos áruk, big-bag zsákok és bálák szállítása.

A cserefelépítményes rendszerrel jobban ki lehet használni a gépet, szinte egész évben dolgozhatunk vele. Ezt a rendszert akár egy felépítménnyel is célszerű megvásárolni, mert a későbbiek során a szükségleteknek megfelelően bővíthető bármilyen munkaeszközzel.

Nagy teljesítményű traktorok után kötött hidraulikus rugózású, kényszer kormányzott szerelvénnyel hatékonyan megoldható minden mezőgazdasági anyag szállítása. 

 

További információt a termékekről területileg illetékes kollégáinktól kaphat!

 

Szöveg: Sebesi István, termékmenedzser

Forrás és kép: ANNABURGER

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek