AGCO: Elnök és CEO váltás

AGCO: Elnök és CEO váltás

AZ AGCO 2020.08.20-i döntése alapján Martin Richenhagen (elnök és CEO) 2020.12.31-én nyugdíjba vonul, de már az új vezető személye is ismert.

A cég igazgatótanácsa (Board of Directors) javaslatára Eric Hansotia (jelenleg Senior Vice President és Chief Operating Offcer) lesz az új vezető (Chairman, President és Chief Executive Officer) 2021.01.01-től, akit viszont már most az igazgatótanács tagjává választottak.

 

Martin Richenhagen (bal oldalon a képen) 2004-ben csatlakozott az AGCO-hoz, President és CEO beosztásban, majd 2006-ban kinevezést kapott az igazgatótanács vezetésére.

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy 16 évig szolgálhattam az AGCO társaságot, nyilatkozta Mr. Richenhagen. Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem egy innovatív, a vevői felé elkötelezett társaságnak. Nagy bizakodással tekintek utódomra, az Igazgatótanácsra, alkalmazottainkra és értékesítési hálózatunkra, akik biztosítékai annak, hogy az AGCO legjobb napjai csak ezután jönnek.

 

Gerald Shaheen az AGCO független vezető igazgatója, az AGCO Igazgatótanácsának nevében úgy nyilatkozott, hogy Martin éveken keresztül nagy odaadással szolgálta társaságunkat, amiért hálás köszönettel tartozunk neki. Vezetése alatt az AGCO olyan globális gépgyártó vállalattá fejlődött, amely fenntartható, high –tech mezőgazdasági megoldásokkal látta el a világ farmer társadalmát. Az AGCO kibővítette termékportfólióját, új piacokat szerzett és modernizálta gyártó üzemeit. Irányítása alatt erős pénzügyi bázis alakult ki, fejlődött a beruházási tevékenység és létrejött egy visszavásárlási program. Martin megalkotta a hatékony ipari vezető modelljét. Nyugállományba vonulása alkalmából jó kívánságainkat fejezzük ki és bízunk sikeres utódlásában.

Az Igazgatótanács és én is meggyőződéssel állítjuk, hogy Eric a megfelelő személy ahhoz, hogy az AGCO biztonságos alapon folytassa tevékenységét. Széleskörű ipari vezetői tapasztalatokkal rendelkezik, amely arra predesztinálja, hogy az AGCO különlegesen jó vezetője legyen a jövőben. Eric meghatározó résztvevője volt az AGCO elmúlt hét évi sikereinek és tevékenyen részt vett a közelmúlt COVID-19 kihívásainak megoldásában. A globális mezőgazdaság jövőbeni trendjeinek ismerete és irányítási tapasztalatai biztosíték arra, hogy az AGCO sikeresen kielégíthesse a vevők változó igényeit.

 

Mr. Hansotia (bal oldalon a képen) 2013-ban csatlakozott az AGCO-hoz a Global Crop Cycle and Fuse Connected Services elnökhelyetteseként, 2019-ben pedig Senior Vice President és Chief Operating Officer beosztásban dolgozott. Az AGCO előtti időkben 20 évet töltött a Deere & Company szolgálatában többféle vezetői beosztásban (Senior Vice President, Global Harvesting, ill. Vice President of Global Crop Care).

Mr. Hansotia megköszönte mind Mr. Richenhagen, mind az Igazgatótanács bizalmát, miszerint képesnek tartják az AGCO jövőbeni vezetésére. Együttműködve kiváló csapatunkkal, azon fogunk dolgozni, hogy a világ farmerjeit okos, innovatív mezőgazdasági megoldásokkal lássuk el nyilatkozta. Úgy gondolom, hogy a farmerek által megkövetelt innováció a hajtóereje a dolgozóink, értékesítőink és részvényeseink munkájának, amellyel folytatni tudjuk Martin sikereit az AGCO fényes jövőjének megvalósítása érdekében.

 

Kép: AGCO

Forrás: Agrofórum Online

Elérhető

Kapcsolódó cikkek