A német szaksajtó meglátásai a FendtONE kapcsán

A német szaksajtó meglátásai a FendtONE kapcsán

A 2020 őszi sajtótájékoztatón mutatkozott be a FendtONE rendszere, ami magába foglalja a tervezés, a kivitelezés és az adminisztráció területeit.

 

A német fogadtatás

A német szaksajtó néhány képviselőjének lehetősége volt a rendszert kipróbálni, így testközelből tapasztalhatták meg, hogy mit is takar ez az újfajta „kezelői filozófia”.

A Fendt sajtóanyagából szemezgettünk a legnívósabb szaklapokban megjelentekből:

 

 

Landwirt: FendtONE, a kézzelfogható digitalizáció

A cikk azt taglalja, hogy ez idáig a „Vario” volt a varázszó a marktobendorfi márka esetében, ez most megváltozik, és az új „hívószó” a „FendtONE” lesz. A 2019-es Agritechnican bemutatkozó koncepció egyelőre a 700-as, 300-as és a frissen debütált új 200-as szériában érhető el, de a gyártó az összes szériára adaptálni fogja a jövőben.

Az első napi terepi tesztek után, még mindig a hatása alatt utaznak haza, lelkesedve várják a folytatást.

A teljes cikk, eredeti, német nyelven itt érhető el: https://www.landwirtmedia.com/bedienkonzept-fendtone-greifbare-digitalisierung/

 

Balról jobbra: Profi Plus és Profi fülke

 

Agrarheute: A FendtONE ötvözi a terepi és az adminisztratív feladatokat

A rendszer részletesebb ismertetése mellett az Agrarheute leginkább az „agrirouter” elnevezésű, független adatcsere platformot emeli ki. Mi ebben a különleges? Az interfész segítségével lehetőség nyílik különféle operációs rendszerek közötti adatcserére, tehát a gazdálkodó döntése, hogy milyen rendszereket és gépeket választ, nem köti márkához magát.

A teljes cikk, eredti német nyelven itt érhető el: https://www.agrarheute.com/agrartechnik/news/fendtone-verbindet-feld-verwaltungsaufgaben-573155

 

FendtONE az irodában és a traktorban

 

Agrarheute: Fendt 314 Vario – így teljesít az új kompakttraktor a FendtONE-nal

Az Agrarheute külön górcső alá vesz a 300-as szériába érkező 314-est, ebből egy rövid online kivonatot is közöl.

„És igen, be kell vallanunk, hogy az új kezelőszervek sokkal többek, egy újratervezett vezérlőkarnál. A FendtONE-nal nemcsak új gombok, kijelzők, kapcsolók kerültek a fülkébe, hanem egy új működési filozófia is, ami az okostelefonok és táblagépek megszokott kezelését akarja a traktorra tovább vinni. (…) A FendtONE-nal a Fendt elbúcsúzik a rögzített gombpozícióktól. És ez pontosan az egyik különlegessége. Sokkal nagyobb szabadságot és szolgáltatást kínál.”

A teszt német nyelvű beharangozója itt érhető el: https://www.agrarheute.com/technik/traktoren/fendt-314-vario-so-schlaegt-neue-kompakttraktor-fendtone-574475

 

Fordította: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingkommunikációs csoportvezető

Lektorálta: Kresz Gábor, Fendt referens

Forrás és kép: Fendt

Elérhető

Kapcsolódó cikkek