A mezőgazdasági gépvásárlásokról is szó volt az Agrárium konferencián

A mezőgazdasági gépvásárlásokról is szó volt az Agrárium konferencián

2019. március 7-én Kecskeméten rendezte meg a Portfolio és az agrarszektor.hu az Agrárium konferenciát. Az immáron hetedik alkalommal megszervezett eseményen az AXIÁL Kft. leányvállalata, az Axiál Financial Services Kft. is képviseltette magát.

A konferencián Életmentő agrártámogatások, Reform a földpiacon – Agrárfinanszírozás, Állattenyésztés – Új alapokon, Fajtadömping a vetőmagszektorban – Sikeres agrotechnológia, Takarmányozás felsőfokon, Átalakuló növényvédőszer-piac, Élelmiszerpiaci kihívások – Revíziós a magyar élelmiszerkönyben, Mezőgazdasági gépvásárlások című szekciókban tartottak előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket.

 

 

Öllős Gábor, az Axiál Financial Services Kft. ügyvezetője a Mezőgazdasági gépvásárlások szekcióban vett részt a „A hazai mezőgéppiac kilátásai 2019-ben – Hitel- és lízinglehetőségek a gépvásárlások finanszírozásához” című kerekasztal-beszélgetésen.

 

 

Az elkövetkező időszakban biztosan élénkülni fog majd a használt gépek piaca, és egyre több gazda tartana igényt a hosszú távú bérleti megoldásokra – emelte ki Öllős Gábor az Axiál Financial Services Kft. ügyvezetője. A géppiacon komoly problémát okoz ugyanakkor a szürke importőrök térnyerése, kérdés azonban, hogy a piac hajlandó-e felismerni azt, hogy ennek megoldásához arra lenne szükség, hogy megfizessék azt az értékkülönbözetet, amit a nagyobb gépeladó cégek teremtenek. Azzal kapcsolatban, hogy mik hátráltatják jelenleg a magyar mezőgazdaságot, az ügyvezető elmondta, hogy a munkaerőhiány jelenti most a legnagyobb problémát.

 

A teljes cikket az agrarszektor.hu oldalon olvashatja!

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: portfolio.hu, agrarszektor.hu

Elérhető

Kapcsolódó cikkek