A Hyundai a három- és négykerekű elektromos targoncákat a következő szintre emeli

A Hyundai a három- és négykerekű elektromos targoncákat a következő szintre emeli

A Hyundai Material Handling alaposan áttervezte az elektromos meghajtású nagyon sikeres U-sorozatú, 3- és 4-kerekes targoncáit. A továbbfejlesztés a kényelemre, a teljesítményre és az energiafogyasztás csökkentésére irányul.

Az 1500-2000 kg teherbírású 3-kerekű 15BT-9U / 18BT-9U és 20BT-9U targoncák nagy teljesítményű komponensei készen állnak a világpiacra. Az új funkciók közé tartozik az ACE-sorozat Zapi kontrollerei, a Schabmüller hajtómotorok és az alacsony zajszintű ZF hajtáslánc. Az új motorok erősebbek: a hajtómotorok 2 x 5,4 kW, az emelőmotor 14,9 kW. Az IP65 védelemmel ellátott Zapi ACE kontrollerek gondoskodnak a motorok jobb és finomabb irányításáról.

Az elektromos kormányzás révén - mely egyedül akkor használ energiát, amikor a kormánykerék működik -, akár 33%-kal kevesebb lehet az energiafogyasztás. A kormány visszacsatolás-szabályozása arányos az utazási sebességgel, amely biztonságos és kényelmes utazást biztosít16 km/h sebességig. Egy másik kiváló funkció az automata parkolás, amely lehetővé teszi az elektromágneses fékezést, amint a gázpedált felengedik. Ez a biztonsági funkció megakadályozza, hogy a targonca tétlen állapotban hátrafelé guruljon a lejtőkön és a rámpákon.

  • a 15BT-9U akkumulátorai 525-602 Ah-ig (Li-ion 376 Ah)
  • a 18BT-9U & 20BT-9U akkumulátorai 625-750 Ah-ig (Li-ion 470 Ah)

 

 

A 4,3 collos érintőképernyős műszerfal tükröződésmentes és könnyen elérhető. Egy pillantással átfogó képet kaphat a vezető a targonca állapotáról. Három hajtásmód választható ki a gépkezelő preferenciái szerint. Könnyű a hibaelhárítás a diagnosztikai eszköznek köszönhetően, amely a kijelzőn jeleníti meg a hibakódot, ez a mérnököt oda irányítja, ahová szükséges. Az OPSS-rendszer (Operator Presence Sensing System = a kezelő jelenlétét érzékelő rendszer) egy másik biztonsági funkció, amely letiltja az összes hidraulikus és vezetési funkciót, ha a kezelő nem ül.

A Hyundai Material Handling minden 3-kerekű targoncához Li-ion akkumulátorokat kínál NMC technológiával. Az új 9U sorozat szabvány Li-ion akkumulátorral áll rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy ezek a gépek működnek Li-ion vagy ólomsav akkumulátorokkal. Az új 9U sorozatú targoncák elérhető maximális emelési magassága 7000 mm.

A 4-kerekű targonca modellek (25B-9U, 30B-9U és 35B-9U) 2500 és 3500 kg közötti teherbírással rendelkeznek. Ezek a nagyteljesítményű 48 V-os gépek elektrohidraulikus szervokormánnyal szereltek, melyek akár 17% energiát takaríthatnak meg. Az új, alacsony zajszintű hidraulikus szivattyúk egy másik tulajdonsága a jobb teljesítmény és az alacsonyabb energiafogyasztás. A 25B-9U 720 Ah / 48 V-os akkumulátorral üzemel. A nagyobb gépek 810-900 Ah akkumulátorral rendelkeznek. Ezekhez a 4-kerekű modellekhez 564 Ah kapacitású Li-ion akkumulátorok (NMC technológia) érhetők el.

Az összes targonca sztenderd, oldalsó akkumulátor csere rendszerrel rendelkezik, de a felső töltés is rendelkezésre áll. Minden targonca fűthető fülkével szállítható, beleértve az egy-, illetve dupla ajtókat is.

 

További információt a Hyundai targoncákról területileg illetékes kollégáinktól kaphat!

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Lektorálta: Spaltenberger Tamás, termékmenedzser

Forrás és kép: Hyundai

 

 

A Hyundai hidrogénüzemű kotrógépek fejlesztésébe kezd

 

A Hyundai Construction Equipment (HCE) hidrogénüzemű kotrógépek fejlesztésébe kezd a Hyundai Motors-szal. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek