A Hyundai hidrogénüzemű kotrógépek fejlesztésébe kezd

A Hyundai hidrogénüzemű kotrógépek fejlesztésébe kezd

A Hyundai Construction Equipment (HCE) hidrogénüzemű kotrógépek fejlesztésébe kezd a Hyundai Motors-szal.
  • A hidrogénüzemű kotrógép fejlesztése 2020-ban kezdődik, a tömeggyártást 2023-ra tervezik.
  • A hidrogén üzemanyagcellák kompatibilisebbek a nagy építőipari berendezésekkel, mert könnyebben növelhető kapacitásuk, mint a lítium akkumulátoroknak.
  • A megállapodás várhatóan lehetőséget ad a Hyundai Construction Equipment számára, hogy bevezessék a piacra a hidrogénüzemű gépeket és elősegítse a globális szabvány létrehozását.

A Hyundai Construction Equipment nemrégiben ügy döntött egyesíti erőit a Hyundai Motor Group-pal, hogy kifejlessze a világ első hidrogénüzemű építőipari berendezését. Tavaly februárban a Hyundai Construction Equipment megállapodást írt alá az építőipari gépek hidrogén üzemanyagcelláinak közös fejlesztésére a Hyundai Motors-szal és a Hyundai Mobis-szal a Mabuk Kutatóközpontban, Yongin-si-ben, Gyeonggi-do területén. A három cég együttesen arra törekszik, hogy a következő néhány évben hidrogénüzemű targoncákat és közepes, illetve nagy kapacitású hidrogénüzemű kotrógépeket fejlesszen ki.

A megállapodás szerint a Hyundai Motors és a Hyundai Mobis hidrogén üzemanyagcellás rendszereket tervez és gyárt – beleértve az energiacsomagokat -, míg a Hyundai Construction Equipment tervezi, gyártja és értékeli a kotrók és targoncák teljesítményét. A tömegtermelés és piacra dobás határideje 2023.

A hagyományos dízel alapú gépekkel ellentétben a hidrogén alapú berendezések a hidrogén és az oxigén közötti kémiai reakciók során előállított elektromos energiát használják, vagyis nem juttattnak ki mérgező gázokat a levegőbe. Tekintettel a környezetbarát gépek iránti növekvő keresletre, a hidrogén alapú építőipari berendezések várhatóan segítik a Hyundai Construction Equipment vállalatot a globális építőipari piaci versenyben.

 

A képen a megállapodás aláírása látható. Balról jobbra: Kim Seung-han a HCE K+F alelnöke, Geum Yeong-beom a Hyundai Mobis üzemanyagcellákkal foglalkozó üzletágának vezetője, Hwang Jong-hyeon a Hyundai anyagmozgató gépek K+F részlegének vezetője, Park Soon-chan a Hyundai Motor Company üzemanyagcellákkal foglalkozó üzletágának vezetője

 

Ezenkívül a lítium akkumulátorokkal összehasonlítva - amelyek szerkezeti problémái korlátozzák az akkumulátor kapacitásának a növelésére irányuló különféle kísérleteit – a hidrogén üzemanyagcellák sokkal könnyebben bővíthetők, így sokkal logikusabb választás a nagy targoncák vagy kotrók számára.

A Hyundai Construction Equipment vállalat - amelynek több mint 540 kereskedője van a világ több mint 140 országában - és a Hyundai Motors – amely a világ legjobb hidrogénüzemű cellás technológiájával rendelkezik - várhatóan lendületet ad az építőipari gépek piacának a hidrogén alapú ökoszisztéma megteremtésére, amit minden érdekelt fél lelkesen vár.

Hwang Jong-hyeon, a Hyundai anyagmozgatógépek K+F részlegének vezetője elmondta: „Ezzel a legújabb megállapodással alapvető technológiát tudunk biztosítani a hidrogénüzemű építőipari berendezésekhez a versenytársainkat megelőzve. Amikor a világ országai globális szabványokat próbálnak létrehozni a berendezések teljesítményének igazolására és a hidrogénüzemű építőipari gépek kereskedelmére vonatkozó törvények elfogadására, akkor a Hyundai Construction Equipment mindent megtesz annak érdekében, hogy megfeleljen az előttünk álló kihívásoknak.”

A Hyundai Construction Equipment az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is folytatja a környezetbarát építőipari berendezések és gépek fejlesztésére történő összpontosítást. 2010-ben kezdték el az első orsó-típusú kotrógép (vezetékkel szerelt berendezés, amely tápkábellel csatlakozik) tömegtermelését és 2018-ban először fejlesztettek ki egy kisméretű elektromos kotrógépet nagy kapacitású akkumulátorral Koreában.

 

További információt Hyundai gépeinkről területileg illetékes kollégáinktól kaphat!

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Lektorálta: Kövecs Bálint, Építő- és anyagmozgatógép-üzletág igazgató

Forrás és kép: Hyundai / HCEE

 

 

A HX220A L bevezetése: az új Hyundai A-sorozatú kotrógép, ami megváltoztatja a világot (+videó)

 

Bemutatkozik az új A-sorozat – a HX220A L az első Stage V előírásoknak megfelelő Hyundai gép. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek