A Hyundai 25 éves évfordulóját ünnepli Európában

A Hyundai 25 éves évfordulóját ünnepli Európában

A HCEE (Hyundai Construction Equipment Europe) 25 éves évfordulóját ünnepli Európában. A vállalat 1995-ös, Geelben (Antwerpen tartomány, Belgium) történt debütálása óta új, modern európai központot hozott létre Tessenderloban (Limburg tartomány, Belgium).

A HCEE 2017-ben önálló üzleti egységgé válása meghatározó lépés volt a 2023-ig tartó globális elképzelésnek. Továbbá a közelmúltban az új gumikerekes rakodóért kapott Műszaki Innovációs Díj átvétele szintén jelzi, hogy a dolgok folyamatosan változnak a Hyundai építőipari részlegének területén. Bár a HCEE növekedése jelenleg is tart, fokozatosan zajlik, ugyanakkor a társaság szerény kezdetekből származik.

 

A 25 éves logó

 

Történelem

A Hyundai története Koreába vezethető vissza, egészen 1947-ig, amikor is Ju Yung Chung úr megalapított egy építőipari vállalatot. Kreatív bölcsességgel, pozitív gondolkodással és kitartó vezetéssel a Hyundai tevékenysége gyorsan kibővült és új iparágakban jelent meg, hogy végül globális társasággá váljon.

A Hyundai Heavy Industriest 1972-ben alapították meg hajóépítő társaságként. A következő években további részlegekkel bővítették, köztük offshore, ipari, elektromos és zöld energia ágazatokkal. Az építőipari gépek osztályát az 1980-as évek közepén alapították. Az első években korlátozott számú kotrógép és gumikerekes rakodógép modellt gyártottak.

A kilencvenes évek végén a Hyundai szintén elkezdte a homlokvillás targoncák fejlesztését. A HCEE targoncaportfóliója különféle modellekből állt, 1 és 25 tonna közötti emelőkapacitással – LPG, dízel vagy elektromos hajtással. A legújabb targoncák a legmodernebb technológiájú lítium-ion akkumulátorokkal érkeznek. Nem sokkal megalakulása után az építőipari részleg nemzetközi vizekre evezett, kiterjesztette szárnyait és vállalkozásokat alapított minden kontinensen – beleértve Európát is.

 

A belgiumi központ Tessenderloban

 

Mérföldkövek

1995 – hivatalos cégalapítás február 7-én. A vállalat Geelben, egy korábbi fémépítő vállalat felújított épületében kezdte meg működését és akkor Hyundai Heavy Industries Europe NV néven telepedett le a kontinensen. A név 2017 szeptemberéig változatlan maradt, ekkor Hyundai Construction Equipment Europe NV-re (HCCE) változott. A névváltás egybeesett azzal, hogy a Geelből egy teljesen új, 81.000 négyzetméteres telekre, Tessenderloba költözött a cég.

A második kulcsfontosságú dátum 1995. december 12. volt, ekkor jelentették be a szerelősor elindítását Belgiumban. Négy évvel később a gépek összeszerelését lecsökkentették és a társaságot átalakították egy belgiumi székhelyű, európai elosztó központtá, amely ma is eszerint működik. Ma a gépek mindegyike RORO-n (közúti és vízi szállítás kombinációján) keresztül érkezik. Konténerszállító hajókon keresztül érkeznek a gépek közvetlenül Ulsanból az antwerpeni kikötőbe (Verrebroek), egy 33.000 négyzetméteres raktárba.

 

A legelső Belgiumban összeszerelt Hyundai Robex 130 gumikerekes kotrógép, amely végül megérdemelt otthonra talált. Az 1995/1996 közötti összeszerelés és értékesítés után a HCEE tavaly visszahozta belga tulajdonosától. Egy kis csinosítás után az R130W a HCEE bemutatótermébe költözött, ahol a régi fényében ragyoghat tovább a legújabb típusok között.

 

2017 – az európai központ Tessenderloba költözik. Az új létesítmény lehetővé tette a HCEE számára, a gépalkatrészek szállítási kapacitásának megduplázását, az ügyfelek fogadását, a kereskedelmi és műszaki képzések fokozását.

A központ az E313-as számú autópálya mentén helyezkedik el, amely ideális megközelíthetőségi feltételeket kínál. Magában foglal egy 5400 négyzetméteres, háromszintes irodaépületet, egy 12.000 négyzetméteres raktárat, egy 2600 négyzetméteres Hyundai Akadémia elnevezésű európai képzési központot, egy 430 négyzetméteres kiállítótermet és egy 450 négyzetméteres rendezvénytermet is. Az új központ létrehozása jelentős lépés a közös cél elérése felé vezető úton, amely szerint 2023-ra az építőipari gépek globális piacán a márka a rangsor élére áll.

2020 – 25 éves jubileum, nemzetközi díj. A HCEE 2020 januárjában elnyerte a Műszaki Innovációs Díjat az új HL960A modelljével a „Közepes méretű gumikerekes rakodók” kategóriájában. A díjnyertes HL960A legközelebb márciusban, Olaszországban, a Samoter kiállításon lesz látható a Hyundai stand középpontjában. Nem meglepő, hogy a HL960A elnyerte ezt a nagyra becsült díjat. A legkorszerűbb, csúcstechnológiás funkciókkal szerelt. Számos vezető, technológiai innovációval büszkélkedhet a gép, mint pl. melyek az üzemanyag-hatékonyságra, a fokozott biztonságra, a hosszabb üzemidőre és jobb flottamenedzsmentre irányulnak. A nemzetközi iparági szakértők és újságírók általi elismerés a következő lépés egy ambiciózus tervben, amely a kiváló minőségű, nagy teljesítményű és kényelmes gépek gyártására irányul.

Sungwoo Lee úr, a HCEE ügyvezető igazgatója így kommentálta a Hyundai gazdag történelmét és a társaság jövőjét: „A HCE számára a 2020-as év ünnepi év lesz. Ez a HCE európai megalapításának 25. évfordulója. Európa mindig kulcsfontosságú piac volt a Hyundai számára igényes végfelhasználókkal és professzionális kereskedőkkel. Európa referenciaérték. Ha Európában értékesíteni tudunk, akkor bárhol – és Belgium kitűnő hely a megvalósításhoz. Az ország központi fekvése fontos, tengeri kikötővel és többnyelvű munkaképes lakossággal rendelkezik. Jó az együttműködés a helyi és a tartományi hatóságokkal és megbízható üzleti környezetre támaszkodhatunk minőségi beszállítókkal. Számomra ez a jövőbe vezető sikeres út kezdete.

 

Forrás és kép: Hyundai / HCEE

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

 

 

Előre az úton

 

A Hettyei-Éptech Kft. példaértékű, sikeres utat járt be, hiszen egészen apró vállalkozásból nőtte ki magát generálkivitelező céggé. Most e teljes mértékben magyar tulajdonú, sümegi székhelyű vállalatot mutatjuk be. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek