A HORSCH bemutatja az új TurboDisc csoroszlyát és új tulajdonságokat a Pronto DC vetőgéphez

A HORSCH bemutatja az új TurboDisc csoroszlyát és új tulajdonságokat a Pronto DC vetőgéphez

Az új TurboDisc 3 duplatárcsás csoroszlya egyesíti az eddigi generációk összes tudását és tapasztalatát. Ez a legkülönfélébb kihívások és talajok esetén is tökéletes vetőmag-kijuttatást tesz lehetővé.

Fejlesztésekor a precizitás és a hosszú élettartam álltak az első helyen. Különösen egy alig látható részegységet optimalizáltak: ez a belső sárkaparó.

Összességében az üzembiztonság még extrém körülmények között is nagyobb lett. Minden, 2019. október 1. után gyártott TurboDisc csoroszlyás gép az új generációval lesz szerelve – az Express és a Focus modellek is.

 

 

Az új HORSCH PowerDisc paralelogramma felfüggesztésű csoroszlya tökéletes nehéz körülményekhez, még durva magágynál is biztos vetőmag kijuttatást biztosít. A duplatárcsás csoroszlyának a nagyméretű csapágynak és a kialakításának köszönhetően nagy a stabilitása és hosszú az élettartama. Kialakításakor a Maestro szemenkénti vetéstechnika tapasztalatait is figyelembe vették. Mint ahogy az ismert TurboDisc csoroszlyánál is, a Prontonál is a tömörítőhenger egy kereke mögött két vetőcsoroszlya fut.

Mostantól elérhető a SectionControl elosztótorony RowControl soronkénti elzárással az univerzális vetéstechnikai eszközökhöz, mint a Pronto vagy az Express család. Mostantól az átfedések és az ablakos vetés már a múlté. Ezzel vetőmagot, műtrágyát és mikrogranulátumot lehet megtakarítani. A sávok pontosan, átfedések nélkül vethetők, így magas állománysűrűség érhető el. A sorelzárás minden sorban bekapcsolható, ezért a nyomtávolságok és -szélességek minden kombinációja alkalmazható.

 

 

A HORSCH RowControl elosztótorony a kifinomult vetőmag- és légáramának köszönhetően képes az egyes sorokat elzárni anélkül, hogy a gép kereszt irányú súlyelosztását befolyásolná. A gyakorlatban azonban a használat függvényében célszerű az egyes sorokat kis csoportokba rendezni.

Az I-Managerrel a HORSCH egymás után egy új ISOBUS kezelési koncepciót vezet be szoftver- és hardver oldalról. A Leeb LT jó tapasztalatait követően ezt a könnyen értelmezhető kezelési logikát a vetéstechnika területére is optimalizálták és kibővítették.

 

 

A saját fejlesztésű rendszerben sok új és innovatív funkció dolgozik, melyek a gazdálkodó számára megkönnyítik a beállítást, kezelést és a technika ellenőrzését. Így a jövőben a kezelőfelületek megjelenítése egyéni igény szerint beállítható. Az új I-Managerrel a hardver és szoftver célzottan, egy felületen jeleníthető meg, amely a szekciók és komponensek szinte végtelen számát tudja kiszolgálni az adagolásnál.

A fejlesztés célja, hogy a jövőben egy teljesen diagnosztizálható rendszert vezethessenek be a vetéstechnika minden területére.

 

További információt a HORSCH termékekről területileg illetékes kollégáinktól kaphat!

 

Fordította: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: HORSCH

 

 

A repce karógyökereinek kifejlesztve – HORSCH Focus vetőgép a Vas megyei gazdaságban

 

Költségtakarékos, precíz és a száraz időszakokban is megfelelő indulást biztosít a növényeknek. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek