A H2Agrar modellprojektet a DLG Agrifuture Concept Award 2022 díjjal tüntették ki

A H2Agrar modellprojektet a DLG Agrifuture Concept Award 2022 díjjal tüntették ki

A CO2-kibocsátás csökkentése a jövő egyik központi feladata - a mezőgazdaságban is. A H2Agrar modellprojektben különböző partnerek vizsgálják, hogyan nézhet ki egy mezőgazdasági célú hidrogéninfrastruktúra.

Az AGCO/Fendt feladata a hidrogénüzemű traktorok biztosítása. A DLG e mintaprojektet a mezőgazdaság jövője szempontjából úttörő munkaként első helyezéssel tűntette ki.

 A H2Agrar mezőgazdasági modellprojektben több hidrogénüzemű traktor prototípusát először használják rendszeresen a gazdaságokban. A projekt célja, hogy az emslandi modellrégióban kutassák és kiépítsenek egy a mezőgazdaságban használható hidrogén infrastruktúrát.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy megkaptuk a DLG-től ezt a kivételes díjat. Mind a Fendt előfejlesztési csapata, mind a H2Agrar többi partnere számára ez a díj motivációt jelent arra, hogy továbbra is energikusan dolgozzanak az energiatermelés alternatív modelljeinek kutatásán" - mondta Walter Wagner, az AGCO/Fendt kutatás-fejlesztési ügyvezető igazgatója. "A nagy teljesítményigényű gépek esetében az elektromos mobilitás nem alternatívája a hagyományos energiáknak. Itt más alternatív megoldásokat, például a hidrogén használatát kutatjuk. A H2Agrar modellprojekt a legjobb feltételeket kínálja ehhez."

 

 

Forrás, fotó: fendt.com

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek