A Figyelő Top200 díjazottja az AXIÁL

A Figyelő Top200 díjazottja az AXIÁL

A Figyelő Top200 díjátadó gáláján 8 kategóriában osztottak ki díjakat a magyar, magyar székhelyű, illetve V4-es vállalkozások között. A kitüntetettek között van az AXIÁL Kft. is, amely cég Az Év Magyar Vállalata lett, 12 év után immár másodjára.

A gálát Lánczi Tamás, a Figyelő főszerkesztőjének köszöntője nyitotta meg. „A magyar gazdaság versenyképességének növelését szem előtt tartva elengedhetetlen, hogy a nemzetközi vállalatok mellett a nagy magyar cégek is tovább erősödjenek, illetve elkezdjenek terjeszkedni a térségben. Ezzel kapcsolatban megindultak már a bíztató folyamatok, azonban ennek a munkának még csak az elején vagyunk. A mostani díjátadónkon díjazandó magyar cégek ebben a fejlődésben kiemelt szerepet játszanak, mindegyikükre igen büszkék lehetünk, hiszen amellett, hogy hozzájárulnak a magyar gazdaság erősödéséhez, már közép-európai dimenzióban is mérhető teljesítményt képesek felmutatni, terjeszkednek a régióban” - húzta alá.

 

Lánczi Tamás, a Figyelő főszerkesztője - kép: Figyelő

 

„Meggyőződésünk, hogy ezek a cégek megérdemlik az elismerést, hiszen amellett, hogy komoly felelősséget, sőt gyakran hatalmas kockázatokat vállalnak, nélkülük nincsen gazdaság, nincsen versenyképesség és nincsen sikeres jövő. Örüljünk együtt ezeknek a cégeknek a sikerében” - fejtette ki Lánczi Tamás.

Ezek után Orbán Viktor miniszterelnök mondott ünnepi megnyitóbeszédet, majd kezdetét vette a gála díjátadója.

 

Az Év Magyar Vállalata Díj

Az év magyar vállalata Díjat 2018-ban az Axiál Kft. kapta, amely a rendszerváltás után alakult, és azon kevesek közé tartozott, amelyek már családi vállalkozásként is komoly sikereket könyvelhettek el. Lépésről-lépésre haladva, a szakértelmüknek, és az elhivatottságuknak köszönhetően a cég vezetői felépítettek egy sokszereplős vállalatcsoportot. Egymást érő beruházásokkal, fejlesztésekkel, szakember-képzéssel a gép-, és alkatrész kereskedelemmel, műszaki háttérszolgáltatásokkal, szervizműhellyel, az üzletfeleknek nyújtott pénzügyi szolgáltatatásokkal foglalkozó bajai vállalat mára az egyik legdinamikusabban növekvő hazai társasággá vált.

 

Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője - kép: AXIÁL Kft.

 

MET Innováció és Tehetség Díj

A Díjat idén a Tetra Pak Hungária érdemelte ki, amely a világon egyedülálló módon képes integrált feldolgozó-, csomagoló- és elosztó gépsorokat, valamint üzemi megoldásokat kínálni az élelmiszer-feldolgozásban. Termékeiket felelős erdőgazdálkodásból készítik. A termelés több mint 90 százalékát exportálják, elsősorban a környező országokba.

 

Provident Társadalmi Hasznosság Díj

A Díj idei tulajdonosa a Béres Gyógyszergyár Zrt. A cég magas minőségű készítményeivel, tisztességes üzleti magatartásával, a társadalom irányába megmutatkozó felelősségteljes munkájával példaként szolgálhat más hazai vállalkozások számára is. Nyereségét hazai fejlesztésekre és munkahelyteremtésre fordítja.

 

A Várkert Bazár - kép: Figyelő

 

Bisnode Megbízhatósági Díj

A Díj idei nyertese ugyanis a szigorú minőségi és mennyiségi kritériumokat messzemenően teljesítő cégóriás, a hazai autóipar egyik veteránja, a Magyar Suzuki. A kiugró eredményeket produkáló vállalat a magyar gazdasági élet biztos pontja.

 

Az Év Határon Túli Magyar Vállalata Díj

Ezt az elismerést tavaly hozta létre a Figyelő TOP200. 2018-ban cím tulajdonosa: az erdélyi Diószegi Pékség. A sepsiszentgyörgyi cég 1994-ben családi vállalkozásként indult, mára sikeres középvállalattá nőtte ki magát, amely díjnyertes pékáruit többszáz saját mintaboltban, és viszonteladónál értékesíti, többek között Londonban. A majd’ 200 főt foglalkoztató társaság közel 10 éve süti a Magyar Nemzet Kenyerét. Az elmúlt évtizedek sikereit, és a cégben rejlő potenciált egyszerre ismeri el a zsűri a díjjal.

 

Az Év Pénzintézete Díj

A Díjat idén az OTP Bank Nyrt. érdemelte ki. Az elismerés megítélésében a digitális termékek fejlesztése, és a vállalat régiós eredményei, térnyerése is szerepet játszottak, melyeknek köszönhetően tavaly a csoport eddigi legsikeresebb évét könyvelhette el 2017-ben.

 

Visegrádi Országok Díj

A Visegrádi Országok Díj egy új elismerés, idén először adományozta a Figyelő TOP200 az év V4 vállalatainak.

A lengyel nyertes a LOT SA légitársaság, amely 2017-ben a magyar- lengyel gazdasági együttműködés egyik kiemelt szereplője volt. Beindították a közvetlen tengerentúli járatokat Budapestről. így 2011 óta először közvetlen összeköttetés létesült Budapest és New York, illetve Chicago között.

 

Október 11-én rendezték meg a Figyelő Top200 Gálát - kép: Figyelő

 

A cseh díjazott az EFES s.r.o. A 180 főt foglalkoztató céget, Csehország második legnagyobb zöldség-gyümölcs importőrét és disztribútorát 28 évvel ezelőtt, a cég résztulajdonosa és ügyvezetője Dávidházy Marianna a férjével alapította, termékeik meghatározó részét Magyarországról szerzik be.

A szlovák nyertes a COOP Jednota Slovensko, élelmiszerek, italok, gyümölcsök, zöldségek, valamint drogériatermékek legnagyobb szövetkezeti forgalmazója. Az elsők között kezdték meg a magyar élelmiszeripari termékek forgalmazását nagy tételben Szlovákiában.

 

Az Év Vállalata Díj

A zsűri választása a hazai építőipari szektor egyik legnagyobb cégére a Market Zrt-re esett. A cím odaítélése a társaság kiemelkedő teljesítményének elismerése, melyet két évtizednyi működés alatt, közel kétmilliárd euró összértékű, hatszáz felépített létesítménye is fémjelez. Szlogenjük: Építeni szeretünk.

 

Forrás: figyelo.hu

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek