A Fendt ismét vezeti a DLG imázsbarométert

A Fendt ismét vezeti a DLG imázsbarométert

Évente 700 német gazda vesz részt a Német Mezőgazdasági Társaság „ImageBarometer” elnevezésű telefonos felmérésében, amely a különféle mezőgazdasági márkák hírnevét értékeli. A válaszadók legfeljebb 25 pontot adhatnak a gyártónak 4 különböző kategóriában.

Vezet a Fendt

59 ponttal a Fendt foglalja el az első helyet az értékelésben. „Úgy tűnik, hogy a mezőgazdasági technológia megítélése ismerős képet fest – bár kissé soványabb az előny, de a Fendt továbbra is elől áll…” – mondja a DLG, összefoglalva a 2019-es felmérés eredményeit.

 

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Fendt ismét élen jár a márkaimázsról folytatott független gazdálkodói felmérésben” – mondta Christoph Gröblinghoff, az AGCO / Fendt igazgatótanácsának elnöke. „A Fendt 900 Varioval tavaly elindítottuk a nagyon népszerű traktorsorozat legújabb generációját. Kifejlesztettük a FendtONE-t is, egy digitális platformot, amely sokkal könnyebbé teszi a terepi munkát, és összhangba hozza azt az irodai folyamatokkal. A növekvő igények eredményeként azt tapasztaljuk, hogy az ilyen rendszerek egyre fontosabbak a gazdálkodók számára.”

 

 

A felmérésről

A DLG imázsbarométer a márkákhoz kapcsolódó tudatosságnak, lojalitásnak, elégedettségnek a felmérése, amely 4 kategóriából áll. A négy kategória márkánkénti pontszámainak összegéből kapják meg a végső pontszámot. A válaszadók összesen legfeljebb 100 pontot ítélhetnek oda.

A felmérés során különféle méretű gazdálkodókat vizsgáltak: 100 hektárnál kisebb, 250-500 hektár közötti, valamint 1000 hektárnál nagyobb területtel rendelkezőket. A 2019-ben vizsgált német gazdaságok átlagos működős mezőgazdasági terület 328 ha; átlagosan 6 hektárral több, mint 2018-ban. A megkérdezett német mezőgazdasági termelők átlagos életkora 52 év, és a megkérdezett gazdaságok egynegyede a kisgazdaságok kategóriájába tartozik.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Fendt

 

 

Több hely a Fendt kutatóinak és fejlesztőinek

 

Új irodaépület biztosít még több helyet a Fendt K+F mérnökeinek. Az építési munkák február közepén kezdődtek a Fendt gyár micheletalwegi oldalán. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek