OMG
Az olasz gépgyártó cég története 1968-ig nyúlik vissza. Kezdetekben az építőipari és a mezőgazdasági vállalkozások számára készítettek különféle fémszerkezeteket, vázakat.

Az olasz gépgyártó cég története 1968-ig nyúlik vissza. Kezdetekben az építőipari és a mezőgazdasági vállalkozások számára készítettek különféle fémszerkezeteket, vázakat. A következő mérföldkő a vállalkozás életében 1975, erre az időre a cég megrendeléseinek száma szükségessé tette egy új üzemcsarnok felépítését. A bővítésre az észak-olasz kisvárosban, Gonzagaban került sor. Az OMG központja jelenleg is itt van. 4 évvel később, előbb saját részre kezdtek el anyagmozgató gépeket gyártani, majd 1983-ban már olasz piacra készítettek gépeket OMG márkanév alatt. Az 1980-as évek végére a termelés nagysága már a külföldi piacok kiszolgálását is lehetővé tette. Az OMG mozaikszó az olasz „Officine Meccaniche Gonzaga” elnevezésből származik, amelynek jelentése „Gépgyártó Művek – Gonzaga”.

A jelen

A több mint ötvenéves múltra visszatekintő cég napjainkra elérte, hogy szinte a világ összes kontinensén elérhetők a termékei. Az OMG termék palettája széles, a teljes belső raktári anyagmozgatást lefedi az egyszerű kézi hidraulikus raklapemelőtől a szűkfolyosós magas raktári berendezéseken át az oldal villás és négy utas gépekig. Tehát minden belső anyagmozgatási igényt a termékeivel ki tud szolgálni. A gyártó elismertségét jelzi, hogy több az anyagmozgatásban jó nevű cégnek begyártanak, illetve többel valamilyen gyártási kooperációban együttműködnek. Olyan beszállító partnerekkel dolgoznak együtt, mint a Bosch, Zapi, Tekno, Borghi, Hoppecke vagy a Midac. A cég nagy hangsúly fektet az egyedi igények kiszolgálásra is. Ezt jól mutatja, hogy a teljes éves forgalmának 20%-a speciális egyedi gépek legyártásából adódik. A cég felkészültségét jellemzi a gépekre vonatkozó rövid szállítási határidő és gyors alkatrészellátás is.

A gépek magas műszaki színvonalához kedvező ár tartozik, így méltán reméljük, hogy az OMG márka kedvelt és elismert piaci szereplő lesz Magyarországon is, mint számos más nyugat-európai országban.

 

313 KN ac

A család legkisebb tagja a 313 KN ac. Kompakt mérete ellenére teherbírása 1,3 tonna. Főbb jellemzője a könnyű kezelhetőség és a kiváló manőverezhetőség. Ezt a típust kis intenzitású munkákra ajánljuk. Tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmas boltokban, teherautókon és kis forgalmú raktárakban történő anyagmozgatásra. A beépített töltő megegyszerűsíti a gépek töltését.

 

316 KN ac - 320 KN ac

1,6 és 2 tonna teherbírású raklapszállítók150-250Ah akkumulátor kapacitással érhetők el. Az ergonomikus kezelő karnak köszönhetően a gépek könnyen irányíthatók így szűk helyeken is egyszerű velük az anyagmozgatás. Az átgondolt tervezésnek, a különböző villa hosszaknak és villa távolságoknak köszönhetően nagy sokrétűen felhasználhatóak.Ideális teherautók ki és berakodására, de megfelelő partner lehet kereskedelmi láncok, raktárak, üzemek számára.

Hűtőházi kivitel is és pin kódos indítás mindkét típusnál elérhető,lehajtható platformot pedig a 320KN típushoz rendelhetünk.

 

 

316 KN-M ac

Alap teherbírása 2000 kg, de emelő oszlopának köszönhetően 800 kg-ot képes 550-mm-re felemelni, így akár ideális lehet komissiózási és polc feltöltési feladatokra, de jól funkcionálhat akár mobil munkapadként is

 

316 KN-C ac

Ez a típus emelő oszlopának köszönhetően 1000 kg-ot képes akár 1400 mm-ig felemelni, de e mellet hagyományos raklapszállítóként is funkcionálhat. Ilyenkor a teherbírása 1600 kg. Ideális lehet kamionok ki és bepakolására, és akár egy időben történő 2 raklapmozgatására. Leengedett oszlopmagassága csak 1198 mm így a kilátást egyáltalán nem zavarja.

 

330 K

Az OMG mindenkire gondolt. A teljes fém borítása és a nagy teljesítményű elektromotorja miatt főleg nehézipari felhasználásokra ajánljuk. A nagy akkumulátor kapacitás miatt egy hosszú műszak alatt is hasznos társ lehet.

 

Virtus 20 RX ac

Ergonomikus kialakításának és extra nagy akkumulátor kapacitásainak köszönhetően igazán nagy igénybevételre tervezett gépek. Kiválóan alkalmasak egész napos árumozgatásra, kamionok ki és bepakolására. Elektromos szervokormánya kíméli a kezelőt emellett könnyű és pontos irányítást tesz lehetővé. Opcióban különböző hosszúságú villák, pin kódos indítás, hűtőházi kivitel is elérhető.

 

További információért keresse területi képviselőinket!