Zéró kibocsátású konstrukciók (ZEC) a Manitou Csoportnál

Zéró kibocsátású konstrukciók (ZEC) a Manitou Csoportnál

A Manitou Csoport bevezette termékeinél az Oxygen megjelölést, hogy szemléltesse globális elképzeléseit az alacsony/zéró kibocsátású megoldások területén, illetve, hogy megfeleljen az alternatív energiák használatával kapcsolatos anyagkezelési igényeknek.

A megjelölésnek három típusa van:

Oxygen: alacsony/zéró kibocsátású megoldások, amelyek készen állnak a forgalomba hozatalra.

Oxygen Lab: ügyféloldalról tesztelési, illetve értékelési fázisban lévő alacsony/zéró kibocsátású prototípusok és megoldások.

Oxygen Concept: a csoport jövőbeli tervei, koncepciói az alacsony/zéró kibocsátású megoldások területén.

 

 

Az új megjelölés megerősítette a csoport CSR politikáját (REDUCE program), amely így fenntartható megoldásaival egyre többet kínál a felhasználóknak, megtartva egyúttal az ügyfelek elvárásainak megfelelő teljesítmény- és költséghatékonysági szinteket. Az csoport egy olyan palettát kínál, amely megfelel az új fosszilis üzemanyag szabványoknak és előírásoknak, különösen Európában.

Az építőipari piacon működő vállalatok (ingatlanfejlesztők, bér-, és építési vállalkozók) egyre nagyobb igényt mutatnak a rugalmas és alacsony kibocsátású megoldások iránt a városi környezetekben. Ebben az összefüggésben elengedhetetlen a nulla kibocsátás és az alacsony zajszint követelményeire összpontosítani. Az Oxygen címkével a Manitou Csoport konkrét választ ad ezekre az igényekre. A megközelítés magában foglalja az elektromos gépeket is, de a cél az alkalmazási területeknek megfelelő, ügyfélközpontú megoldások biztosítása. Ezeknek a megoldásoknak költséghatékonynak kell lenniük a felhasználók számára és a csoport azon dolgozik, hogy csökkentse a környezeti hatásukat és a TCO-jukat (teljes életút-költség, az eszköz birtoklásának költsége) is.

A Manitou Csoport a május 22. és 24. között megrendezésre került Urban Future Global Conference (UFGC) elnevezésű rendezvényen, Oslóban már bemutatta az ATJ 200 e személyemelőt és az MT 625 e kompakt teleszkópos rakodógépet, melyek teljesen elektromosak.

 

 

A Manitou Csoport egyébként meghatározta az Oxygen megjelölés alkalmazásának feltételeit:

  • alternatív energia felhasználása dízelhez, amely lehetővé teszi, hogy a gép állandóan vagy ideiglenesen zéró kibocsátású üzemmódban működjön (CO2, részecskék, decibelek)
  • a környezeti hatás csökkentése (kibocsátások: CO2, részecskék, decibelek)
  • az energiafogyasztás csökkentése (UTAC protokoll szerint)
  • a TCO csökkentése (minden Manitou megoldásra vonatkozó közös kritérium)

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Manitou/UFGC

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek