Védd a gépedet is! (+letölthető poszter)

Védd a gépedet is! (+letölthető poszter)

Az utóbbi időszakban nagy hangsúlyt fektetünk a személyes higiéniára, főként a kézmosásra és a távolságtartásra. Viszont kevés szó esik sokak „munkahelyéről” a traktorok, különféle gépek kabinjáról!

Néhány fontos dologra hívnánk fel a figyelmet, illetve készítettünk egy nyomtatható plakátot, ami kitehető a kabinba, hogy mások is figyeljenek a gépre! Csatlakozz hozzánk! #együttazagráriumért

 

A legfontosabb szabályok a gépre is vonatkoznak, hiszen hiába teszünk meg mindent, ha mások fittyet hánynak a javasolt előírásokra, óvintézkedésekre. A legegyszerűbb az, ha a gépünkre is azokat a szabályokat alkalmazzunk, mint saját magunkra. Lehetőség szerint egy gépet csak egy valaki kezeljen, bár ez sok cégnél nem kivitelezhető.

 

Milyen szabályok betartását javasoljuk?

  • NE nyúljunk hozzá más gépéhez, NE érintsük meg a kilincset, más a gépkezelő által érintett részeket: hidraulika csatlakozások és azok külső működtető elemei, korlátok, kapaszkodók, szerszámosláda, egyéb csatlakozási pontok.
  • Semmiképpen se üljünk be más gépébe! Ha több kezelő is dolgozik egy gépen váltáskor szellőztessük ki a kabint, a kormányt, a kezelőszerveket próbáljuk meg fertőtleníteni. Megfelelően higított hypós vízbe mártott rongy is jó lehet erre a célra. Ügyeljünk a a kényes felületekre. A szövetfelületek, huzatok, kárpitok fertőtlenítése nehézkes, ezeket lehetőség szerint ne érintsük meg.
  • Tartsuk meg a legalább 2 méteres távolságot!
  • Ha szervizszakember érkezik a géphez tartsuk vele is legalább ezt a távolságot, vagy hagyjuk egyedül dolgozni.
  • A gépet olyan helyen állítsuk le, parkoljunk le vele, ahol biztos nincs másnak útjában.
  • A munkavédelmi kesztyű hamis biztonságérzetet adhat, erre figyeljünk! A koronavírus a bőrön keresztül nem fertőz, viszont a kesztyűn megtapadhat a vírus. A kesztyű pedig nem fertőtleníthető vagy csak nagyon nehezen. Ha levettük a kesztyűt mindenképpen mossunk szappanos vízzel kezet, vagy használjunk kézfertőtlenítőt. A levetett kesztyűt célszerű egy nejlon zacskóba berakni. Ügyeljünk arra, hogy egy kesztyűt, géprongyot, stb. csak egy ember használjon.

 

Tegyünk meg mindent, ami tőlünk elvárható! Védd magad, védd a „munkahelyedet”!

A plakát szabadon felhasználható és ITT tölthető le!

 

Összeállította: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingkommunikációs csoportvezető

Kép: Fekete Gábor, marketingkommunikációs menedzser

Forrás: profi.co.uk

 

 

Mutasd meg a jövőt! – AXIÁL Nyereményjáték! (+videó)

 

Ha foglalkoztat a gondolat, hogy mit hoz a jövő, akkor ezt a játékot Neked találták ki! Legújabb nyereményjátékunkban ugyanis arra keressük a választ „Milyen lesz a jövő mezőgazdasága? És milyen gépekkel fognak dolgozni a szántóföldeken?” >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek