Változások az AGCO GmbH / Fendt igazgatótanácsában

Változások az AGCO GmbH / Fendt igazgatótanácsában

2019. november 10-én az AGCO bejelentette a Marktoberdorfban székelő AGCO GmbH / Fendt igazgatótanácsának változásait.
  • Christoph Gröblinghoffot kinevezték az AGCO GmbH / Fendt igazgatótanácsának elnökévé
  • Ingrid Bussjaeger-Martin a Fendt Pénzügy & Informatika vezetőjévé válik
  • Peter-Josef Paffen és Michael Gschwender visszavonul a Fendt igazgatótanácsából

 

Peter-Josef Paffen

 

Peter-Josef Paffen (65), alelnök, a Fendt márka vezetője és az AGCO GmbH / Fendt igazgatótanácsának elnöke, valamint Michael Gschwender (63), alelnök, a Pénzügy & Informatika vezetője 2019. december végén lemond az AGCO GmbH vezetői posztjáról.

Peter-Josef Paffen – tíz év után nyugdíjba vonul - utódja, Christoph Gröblinghoff (53) lesz, aki az elmúlt öt évben az európai és közel-keleti térségben a Kereskedelemfejlesztés & Értékesítés alelnöki tisztségét töltötte be.

A Pénzügy & Informatika vezetéséért felelős Michael Gschwender utódja Ingrid Bussjaeger-Martin (48) lesz, aki legutóbb a Fendt Kontrolling osztályának igazgatója volt.

Dr. Heribert Reiter, alelnök, a Kutatás-Fejlesztés, valamint a Beszerzés & Ügyfélszolgálat vezetője, továbbá Ekkhart Gläser, alelnök a Gyártási részleg vezetője továbbra is az AGCO GmbH / Fendt igazgatótanácsának tagja marad.

 

Christoph Gröblinghoff

Ingrid Bussjaeger-Martin

 

Martin H. Richenhagen, az AGCO Corporation elnöke és vezérigazgatója elmondta: „Peter-Josef Paffen a csapatával együtt az elmúlt tíz évben új magasságokba vezette az élmezőnybe tartozó Fendt márkát. A Fendt 2020 stratégiával és az agresszív piaci részesedési tervekkel a Fendt nagyon jövedelmező növekedést ért el, kibővítette termékcsaládját és jelentősen elősegítette a márka fejlődését globálisan.

Paffen vezetése alatt a Fendt csapata az AGCO Csoport nagyszabású, stratégiai projektjein keresztül látott hozzá például az Asbach-Bäumenheimben lévő gyár kibővítésének, amely így az AGCO márkák fülke-gyártással foglalkozó központja lett; vagy az AGCO Digitális Központjának építéséhez a Fendt székhelyén, Marktoberdorfban.

A Fendt nagyszerű példa a sikeres márkamenedzsmentre. Peter-Josef Paffen jelentős szerepet játszott a Fendt márka sikerében és ragyogásában, remek lehetőségeket hagyva a jövőbeli globális növekedésre. A saját, az AGCO igazgatótanácsának, a Fendt Felügyelő Bizottságának, az Üzemi Tanácsnak és az AGCO minden alkalmazottjának nevében szeretnénk köszönetet mondani Peter-Josef Paffen kiemelkedő munkájáért. Minden jót kívánunk neki a jövőben, a rendelkezésére álló sokkal több szabadidőben élvezheti - a nemrégiben felfedezett - vadászat iránti szenvedélyét és más tevékenységeket” – mondta Martin Richenhagen.

 

Michael Gschwender

 

Amikor Michael Gschwender (63), alelnök, a Pénzügy & Informatika vezetője 2019. december végén elhagyja hivatalát, 48 - a Fendtnél és az AGCO-nál töltött – eseményteli évre tekint vissza. Gschwender nagyon ritka utat járt be a társaságnál, tanulótól a vezetői posztig.

Michael Gschwendert 2003-ban nevezték a Pénzügy & Informatika vezetőjévé, majd később a terület alelnöke lett. A Fendtnél töltött ideje alatt Gschwender kimagasló hírnevet szerzett a Kontrolling és az Informatika, valamint az AGCO GmbH és az AGCO International GmbH több leányvállalatának vezetése terén, Németországban és Európában. Gschwender komoly nemzetközi kontrolling és informatikai csoportot épített fel az összes német AGCO helyszínen. Szerepet játszott az SAP bevezetésében is az összes Fendt helyszínen.

Martin H. Richenhagen: „Michael Gschwender rendkívül sikeresen tevékenykedett a Marktoberdorfban működő Pénzügy & Informatika vezetésében és bővítésében, melyet egységesen és nagy hozzáértéssel irányított. A Fendt messze a legsikeresebb márka az AGCO Csoportban. Saját magam, az AGCO összes részvényese, az AGCO igazgatótanácsa és minden AGCO alkalmazott nevében szeretném kifejezni köszönetünket Michaelnek kiemelkedő munkájáért és sok sikert kívánunk neki a jövőben.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás: Fendt

 

 

„Az Év Traktora 2020” verseny győztesei

 

Kihirdették az „Év traktora 2020” (Tractor Of The Year 2020) nemzetközi pályázat győzteseit, a hannoveri AGRITECHNICA kiállítás nyitónapján. A Fendt két kategóriában is nyert! >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek