Újabb termékkel bővült az ISTER kenőanyagcsalád

Újabb termékkel bővült az ISTER kenőanyagcsalád

Megérkezett az ISTER BLUE COMPLEX EP2 lítium-komplex kenőzsír. További információért érdeklődjünk az országban található 19 AXIÁL alkatrészüzletben!

Zsírozni, zsírozni! – bár lehet, hogy érzésre a „csapból is ez folyik”, nem győzzük hangsúlyozni, hogy az előírásoknak megfelelő karbantartás, zsírzás rendkívül fontos a gépek, eszközök élettartamának növelésében. Azért, hogy partnereink mindezt kedvező költséggel tehessék meg, bevezettük az ISTER kenőanyagcsaládot. A piaci visszajelzések alapján most új termékkel bővül a kínálat: egy kenőzsír érkezését jelenthetjük be.

 

ISTER

Az ISTER márkanevet nem kell olvasóinknak bemutatni, hiszen kiváló ár-érték arányú márkánké. 2017-ben ISTER LUB névvel motor-, hidraulika- és hajtóműolaj került fel palettánkra. A sikerüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy most megérkezett az ISTER kenőzsír is.

Egy nagyon rövid „gyorstalpaló”: a kenőzsírok – más kenőanyagokhoz hasonlóan – alapolajból, sűrítőkből és egyéb adalékokból állnak. A legjelentősebb rész az alapolaj, amely elsősorban a viszkozitást határozza meg. A sűrítő lehet szappanalapú és nem szappanalapú. Leegyszerűsítve a hőállóság, vízállóság, vagy valamely egyéb tulajdonság javítását szolgálja. Az adalékokkal pedig tovább „tuningolják” a kenőzsírt, például tapadását javítják, oxidációját gátolják, stb.

 

BLUE

Ez a termék „színére” utal. A sokszor csak „kékzsírként” emlegetett kenőanyag az egyik legkedveltebb típus a piacon. Számtalan gyártó kínálja. Lényegében nagy hőállóságú kenőzsír.

 

COMPLEX

A „complex” szó a sűrítőanyagként használt lítium komplex anyagra utal. Elsősorban a hőállóság és a vízállóság növelhető vele. A lítiumbázis kiválóan alkalmassá teszi ezeket a zsírokat gördülőcsapágyak kenésére. Jó fizikai és kémiai stabilitásának következtében hosszú idejű és nagymértékű fizikai-, illetve hőigénybevétel után sem változnak a tulajdonságai.

 

EP

Az „EP” az adaléktartalomra utal. Az adalékolásnak köszönhetően rendkívül jól tapadó kenőfilm jön létre, amely nagy dinamikus terhelés esetén is minimalizálja a fém-fém érintkezés veszélyét a kenési helyeken.

Rozsdagátló hatású, és különösen jól tapad a fémfelületeken, jól ellenáll a vibrációnak.

 

Összegezve tehát az ISTER Blue Comlex EP2 kenőzsír nagy terhelést álló, széles hőmérséklet-tartományban használható, nagyon jó vízállóságú termék. A legújabb csúcstechnológiájú adalékanyag-technológiával állítják elő, amely a teljesítményjellemzők megfelelő egyensúlyát adja.

Elsősorban siklócsapágyakban, nagy terhelésű golyós- és görgőscsapágyakban, különlegesen nehéz üzemi körülmények között dolgozó gépelemek kenésére alkalmazható, -30 - +140 Celsius fok közötti hőmérséklet-tartományban. (Rövid ideig +160 fokig)

 

Az ISTER termékeket megtekintheti webáruházunkban is!

 

Forrás és kép: AXIÁL Híradó 2019. 05. szám

 

 

A Makita elismerését hozta haza kollégánk Japánból

 

A Makita Corporation világszerte versenyt hirdetett viszonteladói között. A kiírás Magyarországra is eljutott, és akik kiemelkedő eredményeket értek el a Makita termékek értékesítésében, azokat egyhetes japán úttal jutalmazták. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek