Tűzifa-készítés? – Nem probléma, Oehler gépekkel könnyedén megoldhatja!

Tűzifa-készítés? – Nem probléma, Oehler gépekkel könnyedén megoldhatja!

Az Oehler pótkocsik méltán vívták ki a felhasználók elismerését robusztus felépítésükkel, könnyű karbantarthatóságukkal. Azt már kevesebben tudják, hogy az Oehler többek között erdészeti és fafeldolgozó gépeket is gyárt.

Napjainkban a dráguló energia miatt egyre többen fűtenek szilárd tüzelőanyaggal. Ám sok teendő van a fával, míg kivágás után kandallóba, kazánba kerül: a rönköket fel kell darabolni, a túl nagy átmérőjűeket pedig szét is kell hasítani. Az ilyen nehéz fizikai munkát szeretnénk megkönnyíteni kínálatunk Oehler gépeivel.

 

Billenővályús körfűrészek

Mindegyik gép robusztus hegesztett acélvázzal és masszív kerekekkel készül. A króm-vanádium fűrésztárcsát 230 vagy 400 voltos villanymotor, ráépített benzinmotor, illetve traktor kardántengely hajtja. A kardánhajtású gép a traktor hárompont-függesztésére csatlakozik. A fűrésztárcsa burkolata csökkenti a zajt, és biztonságossá teszi a munkát. A könnyen mozgatható billenővályú megakadályozza a fa elfordulását.

 

 

Rönkhasítógépek

Az Oehler rönkhasítók 5-33 tonnás hasítóerővel rendelhetők, 230 vagy 400 voltos villanymotoros, ráépített benzinmotoros, illetve TLT-hajtású, hárompont-függesztésű kivitelben. Acélvázuk masszív, hidraulikus rendszerük kiváló minőségű. A hasítási hossz fokozatmentesen állítható, a hasítókés gyorsan visszatér kiindulási helyzetébe. A rönktartó asztal masszív, hegesztett acélszerkezet, az álló kialakítású gépeken több fokozatban lehet állítani, a rönkhossztól függően.

 

Tovább információkkal kapcsolatban érdeklődjön alkatrész-üzleteinkben, területi képviselőinknél!

 

Forrás és kép: AXIÁL Híradó 2018. 05. szám

Elérhető

Kapcsolódó cikkek