Szezonra várva

Szezonra várva

Tél vége. Oktatás. Fejlesztések. Gépek. Hibakódok. Szakértelem. Gyakorlat. Konzultáció. Csak hogy néhány kulcsszót emeljünk ki, amelyek mind összefogják szerviz üzletágunk év eleji munkásságának központi kérdését: a szerelőink és a gépkezelőink képzését!

 

A téli időszak szinte mindenhol a felkészülés jegyében zajlik, ilyenkor tudjuk mi is az oktatásokat megszervezni. A világ rohamos fejlődése nem azonnal jár együtt az életünket megkönnyítő tényezőkkel, funkciókkal, hiszen ezekre a változásokra fel kell készülnünk, mindannyiunknak. Alkalmazkodni kell az újdonságokhoz a végfelhasználónak, és folyamatosan képeznie kell magát a szolgáltatónak is. Fontos számunkra, hogy szervizszerelő szakembereink a legfrissebb tudással felvértezve vágjanak neki a szezonnal, ezért mérnök kollégáink mindent megtesznek, hogy személyre szabott ismeretekkel lássák el őket.

Annak apropójából, hogy a múlt héten is több oktatást szerveztünk, kicsit utána néztünk, hányan és mennyi időt töltöttek az „iskolapadban” 2020-ban szervizes kollégáink közül.

Azzal nem árulunk el titkot, hogy szerelőink gépspecifikusak, azaz mindenkinek van egy vagy néhány fő termékköre, amelynek a szakembere – az új kollégák esetében alapozó tanfolyamokkal kezdjük az oktatást, míg a rutinosabbaknál speciálisabb problémák megvitatása és megoldása, ismeretfrissítés, és az újdonságok megismerése a cél.

Az alábbi diagramon láthatjuk, egyes tanfolyamok hány naposak voltak, és azokon hány fő vett részt.

 

 

Ezeken az oktatásokon nem csak elméleti ismereteket szereznek a szervizszerelőink, hanem gyakorlatorientált képzésben vesznek részt. A mérnökök által produkált hibákat kell megoldani, különböző feladatokat abszolválni.

 

Néhány életképet is hoztunk az oktatások mindennapjaiból – a CLAAS traktorok szerelőinek képzését Baranyi Péter szervizmérnök vezette Szolnokon.

 

Megkérdeztük Pétert, ő miért látja nélkülözhetetlennek ezeket az eseményeket.

„Fontosnak tartjuk a szerelő gárdánk tudásának frissítését és „felkészítésüket” a tavaszi mezőgazdasági szezonra. A képzések alatt a különböző országrészből érkező szerelőink meg tudják osztani a tapasztalataikat a más vidékről származó szerelőkkel, illetve fiatalabb kollegáink is a széleskörű információk birtokában gyorsabb és pontosabb munkát tudnak végezni.”

 

Ébellai Géza, a Fendt traktorok szervizmérnöke pedig Baján tartotta egész héten keresztül tematikusan a különböző szinten lévő csoportoknak a szervizszakembereink képzését.

 

„Ahhoz, hogy a jelenlegi robbanásszerű technikai fejlődést követni tudják a szervizes kollégáink, elengedhetetlen, hogy – a gyári képzésen túl – belsős tanfolyamokat is szervezzünk a régióspecifikus tapasztalatok átbeszéléséhez, illetve a kollégák egymással is megoszthatják tapasztalataikat. A képzésen hallottakon túl, véleményem szerint rendkívül nagy szerepe van a csapatépítésben az ilyen összejöveteleknek. A belsős tanfolyamok alkalmával lehetőség nyílik a más üzletágakban dolgozó kollégákkal történő információcserékre (például gépértékesítés, alkatrész, informatika).” – válaszolta Géza a tanfolyamokra vonatkozó kérdésünkre. 

 

Az oktatások sora azonban nem ér véget: a tavaszi munkák megkezdéséig még rengeteg teendőnk van. CLAAS GPS, Horsch Maestro és Manitou oktatások vannak betervezve.

 

De ne feledkezzünk meg a gépkezelői kurzusokról sem! Hiszen a gépek minél hatékonyabb kihasználásának egyik legfontosabb feltétele a megfelelő üzemeltetés, amelyhez igyekszünk a gépkezelők képzésével támogatást adni.

Számos tanfolyam lezajlott az elmúlt 3 hónapban, de március és április hónapban sem lustálkodunk, és jelenleg (a cikk megírásának pillanatában) is 25 kurzus van meghirdetve, amelyre jelentkezhetnek a gépek kezelői.

Az ügyfeleink számára biztosított tanfolyamok fontosságáról is többször szót ejtettünk már, így ismételni nem szeretnénk magunkat, weboldalunkon minden fontos információ megtalálható róla az alábbi linken, ahol kolléganőink elérhetőségei is megtalálhatók, akik részletes információt tudnak adni az aktuálisan meghirdetett képzésekről.

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzser

Fotó: Baranyi Péter, szervizmérnök és Fekete Gábor, marketingkommunikációs menedzser

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek