Régi-új ismerős az AXIÁL kínálatában

Régi-új ismerős az AXIÁL kínálatában

A SKIL szerszámgépeket sokan ismerik, mint amelyek megbízhatóságot és teljesítményt adnak az árukért.

Az 1990-es évek közepén egy piacvezető cég portfoliójába került a márka, de több, mint húsz év után különváltak. A SKIL, illetve az európai értékesítés egy feltörekvő cégcsoporté lett. A frissesség máris észrevehető a SKIL szerszámgépek új generációján.

 

 

SKILSAW – körfűrész őse

A cég története 1921-ben kezdődött, amikor az Egyesült Államokba bevándorló francia Edmond Michael – az egyik alapító – feltalálta az első elektromos körfűrészt. Ez a szerszám, a korabeli cukornád-ültetvényeken folyó kemény munkára próbált megoldást nyújtani: az ott használt machete kiváltása volt a cél. 1924-ben befektetőként csatlakozik Michaelhez Joseph W. Sullivan, elindul a vállalkozás, a forradalmi újdonsággal, a „skilsaw” körfűrésszel. 1926-ra a gyártás eléri az évi kétezer darabot.

Michael termékeny feltalálónak bizonyult. A világháborút megelőzően már többféle elektromos kéziszerszámot gyártanak. A világégés nem törte meg a cég lenületét, az 50-es évekre már többszáz típus érhető el SKIL márkanév alatt, a csavarozóktól, fúróktól a körfűrészeken át a sövényvágókig. A jó exporteredményeknek köszönhetően 1961-től erősödött az európai jelenlét. Érdekesség, hogy a holland székhelyű európai központot az alapító unokája, Joseph Sullivan vezette.

 

 

A márka a Chervon Csoport égisze alá kerül. A cégcsoport küldetésének tekinti, hogy a SKIL továbbra is intelligens, megfizethető és könnyen használható termékekkel legyen jelen a piacon. A márkaörökségét folytatva biztosítja, hogy szerszámgépei releváns funkciókat és megfelelő teljesítményt nyújtsanak a felhasználóknak, megfizethetően és megbízhatóan.

A megszokott SKIL márkanéven, vörös-feketébe öltözve, elérhető az egységes akkumulátor-platformra épülő szerszámgépek széles választéka!

 

A SKIL termékeket IDE kattintva tekintheti meg webáruházunkban!

 

Forrás: AXIÁL Híradó 2019. 05. szám

 

 

A Makita elismerését hozta haza kollégánk Japánból

 

A Makita Corporation világszerte versenyt hirdetett viszonteladói között. A kiírás Magyarországra is eljutott, és akik kiemelkedő eredményeket értek el a Makita termékek értékesítésében, azokat egyhetes japán úttal jutalmazták. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek