Nyilatkoznak díjazott szervizpartnereink (+videó)

Nyilatkoznak díjazott szervizpartnereink (+videó)

Aszódi János az Új Mezőgazdasági Magazin szerkesztő-riportere beszámolt az átalánydíjak átadásáról, melyre a január végi AgrárgépShow kiállításon került sor. A műsorban a megszólalnak a díjazottak is, akik elmondják, miért döntöttek a konstrukció mellett.

Az AgrárgépShow kiállításon tartott AXIÁL sajtótájékoztatón ismét kiválasztottunk három céget, akik kiváló szervizpartnereink. Az elismeréseket Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezető, Mezőfi Gábor Vevőszolgálat-igazgató és Torgyik Attila Szervizüzletág-igazgató adta át. Kitüntettük a Recrea Kft.-t, a Jász-Köre Kft.-t, és a Tiszavasvári Zöldmező Kft.-t, a cégek képviselőivel Aszódi János, az Új Mezőgazdasági Magazin műsorvezetője készített riportot.

A Tiszavasvári Zöldmező Kft. 750 hektárnyi területet művel és kizárólag szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik. A cég képviseletében Várkonyiné Kerekes Judit Zsuzsanna ügyvezető nyilatkozott: „Szántóföldi zöldséget, csemegekukoricát, zöld borsót, zöld babot termelünk, ezeket öntözött körülmények között. Cukorrépát, gabonaféléket, repcét is termesztünk a többi területen. Sok éve partnerei vagyunk az AXIÁL Kft.-nek, elég sok erőgépünk, munkagépünk és kombájnunk van, amelyeket ők szervizelnek, tehát folyamatos a kapcsolatunk. Mi valóban kihasználjuk az átalánydíjas szerződést, mert árban is jobb kondíciót tudunk elérni és a másik nagy előnye ennek a szolgáltatásnak, hogy azonnal jönnek, ha kell és korrekten megoldják a problémát.

 

A Recrea Kft. Tolna megyében Regöly községben található, 1450 hektáron gazdálkodnak, és klasszikus növényeket termesztenek: kukorica, búza, őszi árpa, napraforgó, káposztarepce - tudjuk meg Pájer Gyula ügyvezetőtől. „Per pillanat öt darab középkategóriás géppel dolgozunk, egy nagy kategóriás géppel, kettő önjáró permetezővel és egy nagy kategóriás betakarítógéppel. Az AXIÁL-lal a kapcsolatunk gyakorlatilag még a bajai kisháznál kezdődött. 2001 óta van az átalanydíjas szervizszolgáltatás, mi a legelejétől kezdve igénybe vesszük. A legfontosabb előnye, biztosan számíthatunk rá, hogy időben, pontosan odaérnek és jó minőségben minden munkát elvégeznek.

 

A díjazottak közül a legfiatalabb cég a Heves- és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán működő Jász-Köre Kft. A vállalat 4000 hektáron nyújt szolgáltatásokat a gazdáknak. „Húsz kollégával dolgozunk, mondhatjuk azt, hogy az első kapavágástól a kocsira rakásig ez a húsz fő végzi a munkát. Ha nem lenne ilyen jó csapat mögöttünk, akkor talán nem jutottunk volt ide.” – hangsúlyozta Balázs Józsefné a Jászapáti székhelyű cég ügyvezető igazgatója. Az AXIÁL Kft.-vel 2015 óta állnak kapcsolatban és számos előnyét tapasztalták már az átalánydíjas szolgáltatásnak. „48 órán belüli kiszállási idő van a szerződésben rögzítve, ez van, hogy csak pár óra, de az biztos, hogy a 24 órát még soha nem haladta meg. Ha belföldről érkezik az alkatész és nincs a közvetlen közelünkben, a kerecsendi telephelyen, akkor 48 órán belül itt van, de ha külföldről kellett beszerezni pl. kombájn alkatrészt, akkor is három- négy napon belül megoldották.” Balázs Józsefné azt is hozzátette, hogy a gépekhez kapcsolódó kezelői és karbantartási oktatást is igénybe veszik. Erre 2018-ban is szükségük lesz, mert szeretnék továbbbővíteni gépparkjukat

 

Kép: Váradi Viktor

Forrás és videó: Új Mezőgazdasági Magaziné

Elérhető

Kapcsolódó cikkek