Németország legjobb fiatal borásznője a Fendtnél járt

Németország legjobb fiatal borásznője a Fendtnél járt

Carolin Hoffranzen a 2017-es év legjobb fiatal borásza Németországban, családjával tíz hektáros szőlőültetvényt művel. A több mint 400 éves családi vállalkozás a Fendt traktorokra támaszkodik, ezért meglátogatta a traktorgyárat.

 

A Hoffranzen család és a Fendt képviselői a marktoberdorfi gyárlátogatáson

 

„A Fendt gyár meglátogatása közelebb vitt a márkához” – mondja lelkesen Carolin Hoffranzen. Július végén a fiatal borász és családja meglátogatta a marktoberdorfi traktorgyárat. A bortermelő családot egy filmvetítés után körbevezették a különböző termelési területeken. A fiatal borász számára nagyon különleges élmény volt: „Egy gyárlátogatáson egészen másfajta benyomást kapsz az erőgépekről. Természetesen a traktort megépítik és eladják, de ez egyben egy olyan gép is, amely sok munkával és szenvedéllyel készül.”

 

A Hoffranzen család

 

Különösen lenyűgözte, hogy a traktorok gyártásában egybefonódik a legmodernebb technológia és a kétkezi munka, valamint az, hogy mennyi minden készül Németországban a gépekhez. A gyártási folyamatokon túl Carolin Hoffranzent mindenekelőtt a munkatársak szakértelme és szenvedélye nyűgözte le. „Függetlenül attól, hogy melyik Fendt alkalmazott áll előtted, mindig úgy érezed, hogy tippeket kapsz a Fendt vezetéséhez” – meséli nevetve a fiatal borász. „Ez a szenvedély a munka és a termék iránt az, amiért bizalmat szavazunk a márkának, és ez az egyik oka annak, hogy legyen az bár mezőgazdasági termelő vagy borász, megértik a Fendtnél.”

 

A borász család ültetvénye

 

A Fendt traktorok minősége kifizetődő, ez nem újdonság a Hoffranzen család számára. Még ma is a több mint 20 éves Fendt 260 támogatja a „Classisches Weingut Hoffranzen” nevű borászatot Mehringben. Különösen a lombfelület vágásánál és fűzésénél használják a régi traktort. Annak érdekében, hogy még hatékonyabban tudjanak dolgozni, nemrégiben egy másik Fendtet is vásároltak, egy 100 lóerős Fendt 210 Variot. Elődjével együtt egy hét hektáros szőlőskertet művelnek. A másik három hektár, ami szintén a borászathoz tartozik, meredek lejtőkön található, kézzel kell kezelni.

A szőlőültetvények mintegy 95%-a rizling. Carolin Hoffranzen a rizlingjével nemcsak 2017-ben nyerte el Németország legjobb fiatal borászának címét, hanem a 2017-es „Legjobb rizling válogatás fiatal bortermelője” címet is magáénak tudhatja.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Fendt

Elérhető

Kapcsolódó cikkek