Nagytraktorok ereje és fogyasztása: kiütéssel győzött a Fendt

Nagytraktorok ereje és fogyasztása: kiütéssel győzött a Fendt

Étvágy és nyers erő tekintetében nincs párja a Fendt 1000 Vario szériának. Ez derül ki egy legutóbbi tesztből, amely igencsak meglepő eredményeket hozott, hiszen a zöld gépek 20 százalékos gazdaságossági fölényéről tanúskodik a vetélytársakkal szemben.

Az első három helyezést birtokolja

A Fendt 1000 Vario modellcsalád három tagja bizonyult legjobbnak a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) PowerMix vegyes teljesítménytesztjén. Nemcsak elképesztően erősek ezek a gépek, hanem meglepően takarékosak is, s közülük – valóban csak egy hajszállal – ezúttal az 1050 Vario győzedelmeskedett 233 g/kWh fajlagos fogyasztási értékkel (ehhez még hozzájön 23,1 g/kWh AdBlue). Második lett az 1046 Vario (234 g/kWh + 21,3 g/kWh AdBlue), míg a legkisebb testvér, az 1042 Vario a dobogó legalsó fokát foglalhatta el (236 g/kWh + 19,1 g/kWh AdBlue).

Az 517 LE-s Fendt 1050 Vario ráadásul úgy végzett az élen, hogy a 233 g/kWh érték egyben új rekordnak is számít. Összességében mindhárom modellről elmondható, hogy a valaha mért legalacsonyabb gázolaj-fogyasztási érték fűződik a nevükhöz, és körülbelül 20 százalékkal gazdaságosabbak az utánuk jövő többi márkánál – tudjuk meg az Agrárunió.hu cikkéből.

 

Aki az 1000-esekre voksol

Az ukrán vállalkozó, Oleksiy Vadaturskyy, a NIBULON vezérigazgatója is a Fendt 1000 Vario széria mellett döntött, és ezért február 22-én meglátogatta a marktoberdorfi gyárat. Látogatása során személyesen vette szemügyre azt a hét darab 1038 Vario típust, melyet most szállítanak Ukrajnába.

„Cégünk vezető szerepet tölt be különböző üzletágakban, Ukrajnában. Európában a legjobb vállalatokkal dolgozunk együtt és ennek megfelelően a gépek legjobbjait vásároljuk meg.” – mondta a vezérigazgató. „Figyelemmel kísérjük a mezőgazdasági gépek fejlesztéseit, különösen a Fendtet és a leginkább innovatív és modern gépeket vásároljuk meg. A teljesítményt, a gazdaságosságot és az ergonómiát nézzük, ezen túlmenően a megbízhatóság a fontos, amelyben a német mezőgazdasági technológia a legjobb.”

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Agrarunio.hu, Fendt.com

https://www.agrarunio.hu/gepesites/traktorok/3899-nagytraktorok-ereje-es-fogyasztasa-kiutessel-gyozott-a-fendt

https://www.fendt.com/de/dlg-powermix-test-fendt-1000-vario.html

Képaláírás: „news-9-high” A képen Oleksiy Vadaturskyy, a NIBULON vezérigazgatója, aki hét darab Fendt 1000 Vario traktort vásárolt

Elérhető

Kapcsolódó cikkek