MX opciók: Nagyobb hatékonyság a komfort és a biztonság jegyében

MX opciók: Nagyobb hatékonyság a komfort és a biztonság jegyében

Az MX opciók lényegesen kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a munkát, ráadásul a gyártó most ismét akciót hirdetett rájuk - vegye igénybe csomagtól függően az 500 vagy 1000 eurós kedvezményt!

 

A francia MX homlokrakodó gyár 60 éves tapasztalatával Európa egyik leginnovatívabb rakodó gyártója. Az MX paletta jelenlegi 6 szériája (C, F, A100, U400, T400, TX400) összesen 39 rakodótípust tartalmaz a kis kompaktoktól a 400 LE-s nagytraktorokra valókig, 1,9 - 5,5 m emelési magassággal és 390 - 4.100 kg emelőkapacitással. Ezekhez az emelőgépekhez sokféle opció érhető el, amelyek a hatékonyságot, az operátor kényelmét és a biztonságot szolgálják. A következőkben csak néhány ezek közül kedvcsinálónak.

 

 

Mindjárt az első, a lengéscsillapító részben kényelmi funkció, amely csökkenti a traktorral való haladás során fellépő lökéseket és lengéseket, megnövelve a kezelői komfortot, de egyben kíméli a szerkezeti elemeket is. Ez az egység a homlokrakodók mellett hasonló feladatot lát el az MX kínálatában található első függesztőműveknél is, kompatibilitást biztosítva mindkét egység együttes szerelése esetén.

Az MX közel 80 féle munkaeszközt gyárt, melyek rendelkeznek olyan hidraulikus funkciókkal, amelyek külön vezérlő szelepet igényelnek (például trágyavillák, multifunkciós kanalak, bálafogók). Ezért az opciók között igény szerint elérhető 3. vagy akár 4. hidraulikus funkció is. A munkaeszközök gyors le- és felcsatolása érdekében máris itt egy újabb hasznos tartozék, a MACH2 hidraulika gyorscsatlakozó, amely az extra funkciók összekapcsolását egy karral teszi lehetővé. Erős, megbízható, könnyen kezelhető, és lehetővé teszi a hidraulika tömlők erőlködés nélküli csatlakoztatását, akár nyomás alatt is résolaj-mentesen.

 

MACH2 gyorscsatlakozó

 

A zuhanásgátló egység elengedhetetlen fontosságú, ha emberek tartózkodnak a mozgatott teher közelében (például raklapok, bigbag zsákok mozgatása esetén). Ez az EN 12525-A2 2010 szabvánnyal összhangban kikapcsolható, amikor senki sincs a teher mellett. Ezzel együtt sem a rakodási sebesség, sem pedig az emelőerő nem csökken.

Az AUTO UNLOAD rendszer lényege, hogy az MX a hatékonyság növelése érdekében a leszorítóval rendelkező munkaeszközöknél (multifunkciós kanál, trágyavilla) szinkronizálja az eszköz mozgatását ürítéskor. Azaz a leszorító automatikusan felnyílik, amint a kanál/villa előrebillen.

További elem az AUTO LEVEL, amely automatikusan emeli fel a munkaeszközt az előzetesen beállított helyzetbe egy egyszerű gombnyomással.

Sok esetben a rakodó kinézete, traktorral való összhangja is fontos, ezért a vásárlók választhatják az MX titánszürke helyett speciális színben az eszközt – akár az erőgépnek megfelelően, de a RAL skála szerint is.

 

A fenti felsorolás a teljesség igénye nélkül készült. Bővebb információkkal az Axiál Kft. gépértékesítő kollégái szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ezen kívül részletes tájékoztatást adnak az MX legújabb, PROMO+ akciójáról, amely éppen a homlokrakodókhoz rendelt opciókra biztosít jelentős kedvezményt.

 

 

Szöveg: Sebesi István, AXIÁL Kft. termékmenedzser

Kép: MX

Elérhető

Kapcsolódó cikkek