Miért fontos most a társadalmi távolságtartás?

Miért fontos most a társadalmi távolságtartás?

Az agráriumban dolgozók szerepe most kulcsfontosságú, nem tudnak otthon maradni, pont a közösség érdekében. Ezért is különösen fontos, hogy aki valóban meg tudja oldani az otthonmaradást, az tegye meg, hogy óvjuk őket is!

Társadalmi távolságtartás – ez most a legfontosabb! Röviden összefoglaljuk, hogy miért is!

Számos animáció, grafika kering az Interneten, ami azt szemlélteti, hogy a személyes kapcsolatok számának csökkentése, milyen mértékben járul hozzá a járvány megfékezéséhez.

 

A társadalmi távolmaradás lényege a számok nyelvén

Ha nem változik semmi, és mindenki „éli a megszokott életét”, azaz továbbra is személyes kapcsolatba kerül másokkal, akkor 1 fertőzött személy – jelenlegi információink szerint – 2,5 személynek adja át a kórt. Ezzel az ütemmel 30 napos időszakot követően 403 fertőzött lesz. Ez csak 1 fertőzött személy „havi eredménye”!

Viszont, ha a személyes kapcsolataink számát megfelezzük, már azzal is hatalmas eredményt érhetünk el, hiszen így a havi végeredmény 15 fő lesz!

Ha pedig törekszünk a személyes kapcsolatokat minimalizálni, lehetőleg nullára, hó végére csupán 2,5 fő fertőzöttel számolhatunk.

 

Mit jelent a „nullára csökkentés”?

  • aki, teheti maradjon otthon, dolgozzon otthonról
  • csak a valóban fontos ügyeket intézzük el, és azt is egy személy tegye meg – pl. élelmiszerbeszerzés, gyógyszertár
  • a halaszthatatlan ügyintézést, lehetőleg online csatornák igénybevételével oldjuk meg
  • részesítsük előnybe az online kereskedelmi megoldásokat
  • tartsuk be a higiéniás előírásokat

Ha mindezt betartjuk, akkor nemcsak saját magunkat védjük a vírussal szemben, hanem azokat a polgártársainkat is, akiknek ebben az időszakban is mindenképpen helyt kell állniuk!

 

 

Szöveg: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingkommunikációs csoportvezető

Kép: Fekete Gábor, marketingkommunikációs menedzser

 


 

Az AXIÁL Kft. a magyar mezőgazdaság egyik meghatározó alkatrész- és gépforgalmazó, illetve szervizszolgáltatást nyújtó vállalata, így a hazai élelmiszertermelésre is jelentős hatással van. E felelősség tudatában – az új koronavírus (COVID-19) pandémia miatti kormányintézkedésekkel összhangban – a vállalat vezetősége számos döntést hozott dolgozói és ügyfelei védelmében, melyekről ezen az oldalon informálódhat: https://www.axial.hu/koronavirus

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek