Michelin mezőgazdasági gumiabroncs az AgrárgépShown (+videó)

Michelin mezőgazdasági gumiabroncs az AgrárgépShown (+videó)

Az AgrárgépShown nemcsak gépek, hanem az Alkatrészüzletágunk kínálatában elérhető termékek is láthatók voltak, többek között a 2017-es párizsi SIMA szakkiállítás termékpályázatán aranyérmet kapott Michelin EvoBib mezőgazdasági gumiabroncs is.

Az EvoBib elnevezésű 2 az 1-ben gumiabroncs azon 200 LE feletti erőgépekhez ajánlott elsősorban, melyek rendelkeznek gyárilag vagy utólag beépített központi nyomásállító rendszerrel. Az útviszonyokhoz, szántóföldi és közúti körülményekhez egyaránt alkalmazkodó gumiabroncs felületén újfajta bordázat látható.

 

 

„A megszokott, többnyire két nyílalakban futó kapaszkodóbordák helyett több részre osztott bordatagok alkotják a gumiabroncs kapaszkodófelületét. Közúton az erősebb karkasz és a speciális övszalagok következtében nagyobb (1,2-1,8 bar) gumiabroncsnyomással a középső három bordatagra támaszkodva, kisebb felületen, jobb tapadással és alacsonyabb szlippel fejti ki a traktor kereke a szükséges vonóerőt.

 

 

Terepen (pl. a szántóföldön) alacsonyabb (0,6-0,8 bar) abroncsnyomás mellett 20 %-kal nagyobb felfekvőfelületen a gumiabroncs valamennyi bordatagja felfekszik a talajon, és így jobb kapaszkodással, megosztott talajnyírással, nagyobb felületen, kisebb csúszással, nagyobb vonóerőt képes átvinni a kerekeken keresztül a traktor motorja a vonószerkezetre. Az új mintázatú gumiabroncs bordázata, valamint felfekvőfelülete alkalmazkodik az útburkolatokhoz és maximálisan kíméli a talajt, illetve kevésbé tömöríti azt.” – olvashatjuk a Mezőgazdasági Technika 2017 júniusában megjelent cikkében.

 

** Ajánlott nyomáskülönbség a szántóföldi ill. közúti használat között.

 

További információért keresse területileg illetékes kollégáinkat vagy érdeklődjön üzleteinkben!

 

Forrás, kép, videó: Michelin, Mezőgazdasági Technika

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek