Mi jut eszedbe a képről?

Mi jut eszedbe a képről?

Erő, szép, lenyűgöző, fejedelmi, fenséges, bejön, tetszik, passzol, rendben van, ámulatba ejtő, szuper...

 

A minap harmadikos fiamnak megmutattam a tableten a szinonima szótárt. Lenyűgözte. Csillogott a szeme, amikor az újabb és újabb szavak beírása után megjelentek a szinonímák. Rádöbbent, hogy szinte ugyanazt hányféleképpen lehet kifejezni, és hányféleképpen tudjuk ugyanazt a valóságot más-más oldaláról megérezni, megfigyelni.

 

 

A fiamnak a “szuper” szó tetszett leginkább. Talán azért, mert a szuperhősök is tetszenek neki. Ennek a szónak 158 darab szinonimáját adta meg a szótár. Ezek közül felsorolok párat érdekességképpen:

jó, pompás, isteni, mennyei, kifogástalan, fejedelmi, elsőrendű, remek, príma, fenséges, fincsi, ellenállhatatlan, csúcs, király, klassz, oltári, frankó, cool, zsír, sirály, tuti, tök jó, kafa, állat, pöpec, príma, klafa, baromi jó, eszméletlen, haláli, brutál, menő, ütős, fenomenális, pompás, nagyszerű, állati, csúcsszuper, kiváló, fantasztikus, pazar, fantörpikus, űberkirály, vagány, frenetikus, csodás, remek, tökéletes, parádés, fergeteges, ász, atom, tutkeráj, észbontó, döfi, kitűnő, brutális, elképesztő, patent, nagyon jó, észbontóan jó, bitang jó, tutkó, okés, nagyon szuper, kifogástalan, kifogásolhatatlan; megfelelő, használható, jó, kiváló, remek, nagyszerű, kitűnő,, pompás, klassz, tökéletes, elsőrangú, ideális; legjobb, ász, elképesztő, fantasztikus, szédületes, káprázatos, megdöbbentő, csodálatos, döbbenetes, hihetetlen, meghökkentő, bámulatos, lenyűgöző, csodás, szenzációs, félelmetes, mesés, irreális, fenomenális, rendkívüli, ámulatba ejtő, észveszejtő, megrendítő, frenetikus, őrületes, varázslatos, szédítő, megkapó, szavakba nem önthető, valószínűtlen, zseniális, nagyszerű.

 

Azt gondolom, hogy a Fendt traktor “szuper jó” traktor. A 2020-as évben debütált 3 új széria még inkább elbűvöli majd a használóit, mint a korábbiak. Leírhatnék számtalan műszaki megoldást, amelyek külön-külön és együtt lenyűgözik e traktormárka használóit, de inkább képzeld el, hogy álmaid traktorában ülsz és képzeld el, hogy a fent felsorolt szavak mindegyike illik rá. Ha elképzelted, ülj be egy Fendtbe és próbáld ki! Meglátod, csillogni fog a szemed az élménytől.

 

 

Mert ilyen egy szuper, Fendt traktor:

Még az is benne van - vagy lehet - akit szeretsz, a szerelmed, párod feleséged, gyermeked. Őt is kényelmes ülés várja. Kiváló minőségben hallgathattok zenét, híreket vagy épp telefonálhattok. Akár két kamera által nyújtott képeken és óriási egybefüggő üvegfelületeken keresztül élvezhetitek a kilátást. E traktorban gombnyomásnyi távolságra kerül a munka vége. Nem rángat, egyenletesen indul. Ha szeretnéd, önállóan megfordul a tábla végén. A szántóföldre kiérve akár önállóan leengedi a guminyomást a kerekekben és miután haza indul ismét felpumpálja azokat. Üzenetet küld, ha baja van, vagy akkor, ha szeretné, hogy megápolják. Emlékeztet a feladatra, arra is, hogy hol hagytad abba. Rátalál a következő sorra. Szigorúan parancsol a munkagépeknek és szelíden engedelmeskedik, ha a munkagép gyorsabb vagy lassabb haladásra kéri. Elbűvöli még az Xbox-hoz és okostelefonhoz szokott fiatalokat is és egyszerűen megtanulható kezelhetőségével a testünkben idős, de a lelkükben fiatal kezelőket sem állítja különösebben nehéz feladat elé. Önállóan is képes mértéket tartani a fogyasztását tekintve és szívét-lelkét kitárja gazdája felé akkor, amikor a gazdája az állapotáról és elvégzett munkájáról tájékozódik a mobil eszközön vagy az irodai számítógépén keresztül.

 

Lépj túl a képzeleten és próbáld ki szuper, Fendt bemutató traktorjaink egyikét! Keresd kollégáinkat!

 

Szöveg: Kresz Gábor, Fendt referens

Kép: Fendt

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek