Mi az a hosszú cső a kombájnon? Az ovisok megmondják!

Mi az a hosszú cső a kombájnon? Az ovisok megmondják!

Eseménydús volt a mai nap az AXIÁL központjában. Reggel 9 órakor két csoport is a telephelyre érkezett, hogy megismerhesse működésünket, tevékenységünket és termékeinket. Az első csoport 16-17 éves iskolásokból, a második csapat nagycsoportosokból állt.

Az ovisok a bajai Újvárosi Óvodából érkeztek, összesen 8 fő és a kísérő óvónénik. A csoportban fele-fele arányban voltak a fiúk és a lányok, bár minden gyerkőc egyaránt érdeklődést mutatott a nagy gépek iránt.

Az óvodások először az Alkatrész Logisztikai Központba leshettek be, ahol Illés László, a létesítmény vezetője mesélt pár szót a polcokon látható rengeteg termékről, az egyforma zöld munkaruhában „szaladgáló” dolgozókról és a nagy kamionokról, melyek nap mint nap járják az országot, hogy a 19 AXIÁL üzlet mindegyikében mindig minden meglegyen, amire szüksége van az embereknek.

 

 

A csoport továbbment a gumiköpeny-raktár részhez, itt a kicsik nagy örömmel tapasztalhatták, hogy akár mind a nyolcan beférnek egy gumiba. És ha már a gumikról esett szó, a szervizműhelyben egy-két felni felszerelésénél be is segítettek a gyerekek.

A cég kilátójának nevezett tüzivíztározó is meglepően nagy ámulatba ejtette a csapatot, mint utólag megtudtuk lépcsője és nagysága fogta meg a csöppségeket. Ezek után a gépek mosására szolgáló területet vették birtokba vendégeink, aminek külön örültünk, hiszen mindig jól jön néhány plusz szorgos kéz, főleg, ha olyan nagy gépeket kell tisztán tartani, mint egy kombájn.

 

 

Miután kellemesen lefárasztottuk a nagycsoportosokat, már „csak” a nagy gépek megtekintése maradt hátra. Bemutatóterünkön mindenki kedvére válogathatott a különböző színű és méretű gépek közül, végül egy CLAAS homlokrakodót, egy Manitou teleszkópos rakodót és egy Fendt traktort vettek komoly minőségellenőrzésre alá, úgy hisszük, megfeleltünk.

 

 

A látogatás során azt is megfejtettük, mi az a hosszú cső a kombájn tetején: „ott köpi ki a terményt”, szóval igazán eredményes délelőttöt zártunk.

„Érdekes volt a mai nap. Két teljesen más korosztályú csapatot vezettünk, ezért teljesen más stílusban kellett ugyanazt bemutatnunk. Az ovisoknál igyekeztünk a szórakoztató apróságokra fókuszálni, míg a munkába állás előtt lévő iskolásokkal inkább hasznos szakmai információkat osztottunk meg.” – mesélte Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: Fekete Gábor, marketingmenedzser

 

 

 

Osztrák fiatalok az AXIÁL-nál

 

Különleges csoport látogatott ma el a bajai telephelyünkre. A vendégekről a 20 éve tanárként dolgozó Fenyvesi Petrával beszélgettünk, aki németet tanít a jánoshalmi AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. >>

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek