Középpontban a gépkezelői kurzusok!

Középpontban a gépkezelői kurzusok!

Az év vége közeledte nem csak az ünnepek, a karácsony hangulatát hozza magával, hanem ilyenkor egy kicsit több idő jut azokra a dolgokra is, amelyekre a szorgos munkanapokon nehezebben tudunk időt szakítani.

Ilyenek a gépkezelői kurzusok is, amelyekre érdemes nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen a gépek tökéletes működéséhez elengedhetetlen, hogy a gépkezelők ismerjék az általuk kezelt traktor / kombájn / rakodógép / bálázó / targonca / kotrógép minden csínját-bínját. Bízva abban, hogy ezen ismeretek megszerzésének fontosságát mindannyian felismerjük, számos kurzust hirdettek meg a szervizmérnök kollégák, és a múlt héten kezdetét vette a szinte kora nyárig beütemezett oktatássorozat.

 

Mikulás napján kopogtatott be két traktor szervizmérnök az oktatótermekbe – bár a piros ruha, a szakáll és a puttony hiányzott, egy kis ajándékcsomag várta a résztvevőket.

 

Párhuzamosan két helyen tartották meg a CLAAS ARION 400-as sorozatú traktorok és a Landini 5 H erőgépek bemutatását a gépkezelők részére.

A CLAAS traktorokról 2 napos kurzust tartott Baranyi Péter, szervizmérnök 15 fő részére, aki az első napon elméletben mutatta be az ARION család 400-as sorozatú kistraktorját, és vették át részletesen az alapvető ismereteket, majd a második napon a gyakorlatban is megnézték és elmélyítették az előző napon elsajátított tudást.

 

 

A Landini traktorokat Balog Zoltán, szervizmérnök mutatta be 1 napos oktatás keretében. A tanfolyamon 17 fő gépkezelő vett részt, köztük 2 hölgy is, ami az ilyen kezelő tanfolyamokon - ahogy általában ebben a szakmába is – ritkaságszámba megy. Az oktatáson a résztvevők megismerkedhettek az 5H széria felépítésével, működésével, beállításaival, karbantartásával és a tanfolyam egyben alkalmat adott a közös tapasztalatcserére is.

 

 

Ilyen és hasonló (csupán más szériákról szóló) oktatások a tél során folyamatosan lesznek még, erről honlapunkon tájékozódhatnak, IDE kattintva.

A héten tovább folytatódnak a tanfolyamok, mindhárom traktor típusunk porondra kerül, hogy a szervizmérnökök naprakész információkkal láthassák el a gépek kezelőit!

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzser

Képek: Karagity István, szervizmérnök

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek