Kiemelkedő teljesítmény a CHIO Aachen Lovas Bajnokságon

Kiemelkedő teljesítmény a CHIO Aachen Lovas Bajnokságon

A CHIO Aachen 98 órán, 240 versenyen keresztül mutatja be a sport kiválóságait különféle kategóriákban. Összesen 577 lovas versenyzett a 2,8 millió eurós nyereményért, a nézők pedig közel 960 ló rendkívüli képességeit vehették szemügyre.

Aachen Soers kerületében rendezték meg azt a különleges versenyt, amely fontos esemény a világ minden tájáról érkező résztvevők, edzők, és nézők naptárában. „A legnagyobb és legjelentősebb lovas torna még nagyobb és még jelentősebb lett”, mondta Monica Theodorescu, a német díjlovagló csapat edzője a CHIO-ról. Az idei, 2019. július 12. és 21. között megrendezésre került megmérettetésen „A” kategóriás lovasok, fogathajtók és műlovarok vettek részt. Díjugratásban a világ 25 legjobbja közül 20 harcolt a dobogóra jutásért.

 

 

A nemzeti lovascsapat szponzoraként, a Fendt élénken érdeklődött a Nemzetek Kupáján a díjlovaglás, díjugratás és lovastusa szakágai iránt.

A bajnokság előtt Markus Ehning, aki régóta a német díjugrató elit tagja, az elmúlt év sikereire emlékezett vissza. Számukra a Nemzetek Kupájának és a vasárnapi díjugratásnak a megnyerésével egy álom vált valóra. Ebben az évben a szerencse nem állt a csapat oldalán, csupán néhány milliszekundum hiányzott az aranyhoz. Ezúttal a svéd csapat lett a győztes. A német versenyzők: Simone Blum, Christian Ahlmann, Daniel Deusser és Markus Ehning ennek ellenére elégedettek voltak a második helyezéssel.

A Fendt VIP csoportjának tagjai az első sorból figyelték az eseményeket. A lovastusa versenyen az eredmény alakulása az utolsó lovason múlott, de végül a német csapat – Ingrid Klimke, Josefa Sommer, Andreas Dibowski és Michael Jung – nyerte az aranyat.

 

 

Monica Theodorescu díjlovagló csapata – Helen Langehanenberg, Isabel Werth, Jessica von Bredow-Werndl és Dorothee Schneider – zsinórban nyolcadik éve nyert. A német versenyzők jó eredményeket értek el megelőzve a dán és a brit csapatot. A díjlovaglás királynője, Isabell Werth, 50. születésnapját vasárnap egyéni éremmel is megünnepelte.

Carl Meulenbergh, az aacheni Laurensberger Lovas Klub elnöke arra a kérdésre, hogy a CHIO mindig Aachenben lesz-e, megjegyezte: „Nincs a világon jobb hely a CHIO fogadására.”

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Fendt

 

 

FENDT 200 VARIO VFP Braun munkagép-kombinációval

 

A komplex munkagépkapcsolatok automatikus szabályzása a szőlőtermesztésben. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek