Két SIMA Innovációs díjjal is jutalmazták a Trimble új fejlesztéseit!

Két SIMA Innovációs díjjal is jutalmazták a Trimble új fejlesztéseit!

A 2019-es SIMA kiállításon bronz éremmel jutalmazták a Trimble mezőgazdasági vonalának 2 új fejlesztését is.

Az egyik megoldás az idei évben bemutatott jármű szinkronizálási megoldásuk, a Vehicle Sync, mely lehetővé teszi az együtt dolgozó, Trimble monitorokkal szerelt gépek közötti, Wi-Fi-n keresztül történő adatcserét. Ennek segítségével megoszthatóak a kormányzásnál használt AB egyenesek, melynek köszönhetően valamennyi gép azonos nyomvonalon tud dolgozni. De, folyamatosan szinkronizálódnak a mért hozam adatok, ill. az információ arról, hogy hol arattak, vetettek, permeteztek, stb. az egyes gépek. Így a szakaszvezérléssel, ill. sorelzárással szerelt gépek egymás nyomán is lezárják a kijuttatást, a hozammérésünk pedig pontosabb lesz, köszönhetően a pontosabb területmérésnek. A megoldásról IDE kattintva olvashat bővebben!

 

 

A másik újdonság egy automatikus munkagép azonosító eszköz (A-100), mely a Trimble GFX és TMX monitorokkal együttműködve alkalmas a traktorhoz kapcsolt munkagépek automatikus azonosítására. Az ilyen eszközzel ellátott munkagép használatakor a monitor automatikusan kiválasztja a megfelelő munkagépet a menüjében, annak minden beállításával együtt, beleértve a munkaszélességet, ill. az alkalmazott munkagép vezérlési megoldást (pl. ISOBUS, vagy Field IQ). Az eszköz alacsony energia igényű Bluetooth megoldást alkalmaz (BLE), mely külső áramforrás nélkül is akár 5 év gondozás mentes működési időt biztosít. Ebben szerepe van annak is, hogy az eszköz nem folyamatos működésű – rázkódás hatására automatikusan aktiválódik, használaton kívül készenléti állapotra kapcsol.

 

Bluetooth munkagép azonosító

 

A Trimble új fejlesztései tehát nem csak minél pontosabb működést, de minél egyszerűbb felhasználást is támogatják. További információt Trimble termékeinkről területileg illetékes kollégáinktól kaphat!

 

Szöveg: Mesterházi Péter Ákos, precíziós gazdálkodási csoportvezető

Forrás és kép: Trimble / AXIÁL Kft. / SIMA

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek