Kerülj képbe: Piukovics Roland, szervizszerelő

Kerülj képbe: Piukovics Roland, szervizszerelő

Csúcstechnika, modern munkakörnyezet, korszerű eszközök, ismert és népszerű géptípusok várnak, ha jelentkezel csapatunkba. Kollégáink szakmáról, közösségről és a mindennapokról mesélnek.

Piukovics Roland vagyok, szeptember 1-jén lesz egy éve, hogy az AXIÁL Kft.-nél dolgozok, előtte pedig két évet voltam itt szakmai gyakorlaton. A Bereczki Máté Szakközépiskolából kerültem ide és a két év szakmai gyakorlat alatt nagyon megtetszett a cég, úgy gondoltam szívesen folytatnám itt főállásban is. Nem is gondolkoztam másik vállalatban.

A közösség fogott meg leginkább, úgy gondolom ez a lelke az egész munkának. Én nagyon közösségfüggő ember vagyok és az itteni pozitív benyomást tett rám. Szerintem úgy lehet eredményesen dolgozni, ha az ember minden nap lelkesen kell fel és örömmel megy be.

 

 

Az axiálos közösség rendkívül megértő és vicces. Egy elfogadó közösség, amitől rendkívül sokat lehet tanulni. Szinte második családomként tekintek rá.

Az axiálnál márka, illetve géptípus specifikusak a szerelők. Nekem még nincs pontos feladatköröm, egyelőre csinálok mindent. De nincs is olyan gép, ami ne lenne a kedvencem. Én szívesen szerelek bármilyen gépet, nekem kifejezetten tetszik, hogy több típust is megismerhetek. Nagyon szeretem, ha változatos a munka, ha nem monoton.

Természetesen ez azt jelenti, hogy néha kicsit el kell gondolkodni az egyes lépéseken, de szerintem ez abszolút nem baj, szélesedik a látóköröm. Ez a problémamegoldó képességemet fejleszti. Nagyon hasznos jegyzetelni a folyamatokat. Szerintem egyébként majd a későbbiekben fog eldőlni, hogy melyikre típusra specializálódok.

Leginkább csoportokban dolgozunk, sok olyan munka van, ahol egy ember kevés. Például kombájnok hátsó híd széthúzásánál, szecskázó leszerelésénél stb.

Mi a legnehezebb a munkámban? Én nem gondolom, hogy van ilyen. Csak csinálni, gyakorolni kell és minden menni fog. Annyi kollega van, aki segít, hogy nem okoznak nehézséget a feladatok. Akár 10 év múlva is szívesen látnám itt magam az AXIÁL-on belül. Én kész vagyok rá.

 

 

Aki most jön ide dolgozni, vagy itt szeretne lenni nálunk, azoknak azt mondanám, hogy csak az elhatározottság számít. Gyakoroljanak minél többet és olvassák a szakirodalmat, hogy képben legyenek a fejlesztésekről. Persze, szívvel-lélekkel lehet csak csinálni, félgőzzel nem.

Egy napomat úgy kell elképzelni, hogy hét órára bejövünk, Götli József műhelyvezető kiosztja a munkákat, a beosztásokat, ki-kinek segít és miben. Elmondja az esetleges egyéb tudnivalókat, aztán megkezdődik a munka. Délben ebéd, ötkor távozás. Nyáron van a túlórára lehetőség, öttől hatig.

Leginkább a sikerélmény motivál, az, ha összerakok egy gépet és az úgy működik, ahogy kell, ahogy elképzeltem. A dicsérőszavak, a visszajelzések sokat jelentenek nekem.

Olyan ütemben fejlődnek a gépek, hogy szükség van a továbbképzésre. Ha az ember nem tanul folyamatosan, akkor elveszik. Évről-évre olyan újítások vannak, hogy muszáj képzésekre járni, különben nem tudunk hozzányúlni a gépekhez. Persze egy régi MEGA-t és egy új LEXION 700-ast ugyanúgy meg kell javítani. Ha valaki nem boldogul, segítünk egymásnak. Ez teljesen természetes, alapvető.

 

Országszerte bővítjük szervizes csapatunkat! Ha érdekelnek a mezőgazdasági gépek és van szakirányú végzettséged, regisztrálj a www.axialkarrier.hu oldalon, hogy képbe kerülj!

 

 

 

Kerülj képbe: Kiss Máté, szervizszerelő

 

Csúcstechnika, modern munkakörnyezet, korszerű eszközök, ismert és népszerű géptípusok várnak, ha jelentkezel csapatunkba. Kollégáink szakmáról, közösségről és a mindennapokról mesélnek. >>

 

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek