Kerülj képbe: Kiss Máté, szervizszerelő

Kerülj képbe: Kiss Máté, szervizszerelő

Csúcstechnika, modern munkakörnyezet, korszerű eszközök, ismert és népszerű géptípusok várnak, ha jelentkezel csapatunkba. Kollégáink szakmáról, közösségről és a mindennapokról mesélnek.

Kiss Máté vagyok, 2014 óta dolgozom az AXIÁL-nál. Gyakornokként kezdtem és most 2018. július 4-e óta dolgozom itt főállásban. A Bereczki Máté szakiskolába jártam, két év szakmai gyakorlatot a szakmunkásképzés, két év szakmai gyakorlatot pedig a technikusi képzés során töltöttem a vállalatnál.

Götli József műhelyvezető behivatott és megkérdezte, mik a terveim iskola után. Akkor mondták, hogy kipróbálnának főállásban is, és ha elégedettek velem a három hónapos próbaidőszak után is, akkor véglegesítenek.

Jól éreztem magam itt már a gyakorlat alatt is, ezért szerettem volna, ha állást ajánlanak. Szerencsére sikerült. Az iskolában inkább elméleti oktatás volt, az AXIÁL-nál viszont kézzelfogható tudást kaptam.

 

 

Még egyelőre kialakulóban van a feladatköröm, illetve az, hogy milyen gépcsoport szerelése fog hozzám tartozni. Most még több típus mellé beosztanak, jelenleg konkrétan egy JAGUAR silózót szerelünk, de van hogy vetőgéphez vagyok beosztva, van hogy Landini traktoron szerelek légfék rendszert.

Az első három hónap alatt mindig valaki mellett dolgoztam. Most még sokszor megmondják, mit-hogy csináljak. Nekem még minden új, sokat tanulok, ha valami nem megy utána érdeklődök.

 

 

Otthon is van gazdaságunk, így elég korán eldöntöttem, hogy mezőgépész szeretnék lenni. Mindig is szerettem szerelni, otthon is mindig szereltem vagy a motoromat vagy a kocsit, igazán nem is volt kérdés, hogy mit tanuljak, vagy mit dolgozzak. Az autószerelő szakma is érdekelt, de a családi háttér miatt egyértelműen a mezőgazdasági gépek szerelésére esett a választásom. Később úgy is gondoltam, hogy mezőgépészként több a lehetőségem.

Egyelőre nincs kedvenc gépmárkám, de szívesebben foglalkozok a betakarítógépekkel. Szerintem ez egy szép szakma üzemeltetői és szerelői oldalról egyaránt. Én az utóbbi részét jobban szeretem csinálni. Tetszik a szerelés, a technika, az, hogy kézzelfogható eredménye van a munkámnak.

 

Országszerte bővítjük szervizes csapatunkat! Ha érdekelnek a mezőgazdasági gépek és van szakirányú végzettséged, regisztrálj a www.axialkarrier.hu oldalon, hogy képbe kerülj!

 

 

 

Kerülj képbe: Czibere Csaba, ügyfélkapcsolati vezető

 

Országszerte bővítjük szervizcsapatunkat! Ebből kifolyólag cikksorozatot indítottunk, hogy milyen az AXIÁL Kft.-nél dolgozni. A mostani írásunkban Czibere Csaba mesél arról, miben különbözik a szervizszerelő és ügyfélkapcsolati vezető munkakör. >>

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek