Kerülj képbe: Kardos Csaba, szervizszerelő

Kerülj képbe: Kardos Csaba, szervizszerelő

Csúcstechnika, modern munkakörnyezet, korszerű eszközök, ismert és népszerű géptípusok várnak, ha jelentkezel csapatunkba. Kollégáink szakmáról, közösségről és a mindennapokról mesélnek.

Kardos Csaba vagyok, a bajai szervizműhelyben dolgozok, CLAAS gépeket szerelek: kombájnt, silózót, traktort. Általában ketten dolgozunk egy gépen, de van olyan is, hogy egyedül, attól függ, hogy milyen munka van. Ha vágóasztalt, vagy ferdefelhordót szedünk le egy kombájnról, akkor több emberre van szükség, de a beosztásokat Götli József, műhelyvezető mondja meg.

Szerelő a szakmám, korábban is a mezőgazdaságban dolgoztam gépkezelőként, most pedig szerelőként. Már két és fél éve vagyok az AXIÁL-nál, szeretem, mert mindig vannak kihívások. Nekem talán a legnehezebb az elektromos hibák feltárása. Konkrét példaként azt tudnám említeni, amikor a szecskázó fordulata nem működött. Elindítottuk a gépet, az kiírta, hol található a hiba, majd lépésről-lépésre átnéztük az adott területet. Végül kiderült, hogy vezetékszakadás volt.

 

 

Minden napunk ugyanúgy kezdődik. Reggel bejövünk, a műhelyvezető eligazít bennünket, megmondja ki-hova megy dolgozni, mit fog csinálni. Egész nap szerelünk, sok különböző feladatot oldunk meg, majd rendet teszünk magunk után. Pénteken pedig van egy nagytakarítás a műhelyben, amikor minden szerszám és eszköz visszakerül a helyére, a satupadokon is rendet teszünk, feltakarítjuk a koszt, stb. Ez a rituálé fontos része a munkánknak.

Mindenkinek saját felszerelése, szerszámos kocsija van. Ha valakinek valamilyen eszközre van még szüksége, akkor azt Götli József segítségével rendelheti meg. Van néhány olyan eszköz, amit többen is használunk, présgépek vagy a daru például.

 

 

Mivel már több helyen is dolgoztam, elmondhatom, hogy a látottakhoz képest nagyon más az AXIÁL Kft. műhelyeinek felszereltsége. Összességében azt mondanám, sokkal jobb, modernebb. Ez nagyban megkönnyíti az ember munkáját. Ráadásul arra is figyelmet fordítanak, hogy megismerjük a legújabb megoldásokat. Két év alatt kétszer voltam továbbképzésen, úgy érzem ezek tényleg kellenek ahhoz, hogy jól végezhessük a munkánkat. A gépek fejlődnek, új megoldások vannak és az embernek muszáj utánajárni, hogy kell hozzányúlni. Itt tudják, hogy szüksége van erre.

Mindig is szerettem szerelni és úgy gondolom mindig is ezt fogom csinálni. Otthon is, a munkahelyemen is megjavítok mindent. Akit igazán érdekel a szerelés, annak ajánlanám az AXIÁL Kft.-t.

Sajnos a pályafutásom során találkoztam már olyannal, aki úgy végezte a munkáját, hogy az valójában nem is érdekelte. Ez meg is látszott a munka minőségén. Az a lényeg, hogy szeresse a szakmáját az ember, mert ez egy életforma.

 

Országszerte bővítjük szervizes csapatunkat! Ha érdekelnek a mezőgazdasági gépek és van szakirányú végzettséged, regisztrálj a www.axialkarrier.hu oldalon, hogy képbe kerülj!

 

 

 

Kerülj képbe: Csesznegi Gábor, szervizszerelő

 

Csúcstechnika, modern munkakörnyezet, korszerű eszközök, ismert és népszerű géptípusok várnak, ha jelentkezel csapatunkba. Kollégáink szakmáról, közösségről és a mindennapokról mesélnek. >>

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek