Kerülj képbe: Csesznegi Gábor, szervizszerelő

Kerülj képbe: Csesznegi Gábor, szervizszerelő

Csúcstechnika, modern munkakörnyezet, korszerű eszközök, ismert és népszerű géptípusok várnak, ha jelentkezel csapatunkba. Kollégáink szakmáról, közösségről és a mindennapokról mesélnek.

Csesznegi Gábor vagyok, 36 éves. 2014. április 1-jével kerültem az AXIÁL Kft.-hez. Az eredeti szakmám autóvillamossági szerelő, de autógáz szerelő végzettségem is van. Már az előző munkahelyemen megismerkedtem a diagnosztikai programok használatával, ez nagy előrelépés volt, mert a szakmunkásképzőben nem igazán tanítják ezek kezelését.

Az AXIÁL Kft. a második munkahelyem. Azért váltottam, mert jókat mondtak a cégről, illetve anyagi része is volt a dolognak. Soha nem dolgoztam mezőgazdasági gépekkel, itt tanultam meg mindent a kollegák segítségével. Gondolok itt például a hidraulikára vagy a légfék rendszerre.

 

 

Most elsősorban Kriskó József kollegám mellett dolgozok, mint permetezőgép-szerelő. Berthoud, Agrifac, Horsch gépek tartoznak hozzánk főleg, de kevesen foglalkozunk ezekkel a típusú gépekkel, hiszen tele vannak elektronikával. Volt a vállalatnál egy tanfolyam, így most már elektromos targoncákat is javítok. Ez az igazán jó itt, hogy folyamatosan képeznek bennünket. Minden évben legalább egyszer megyünk Horsch permetező tanfolyamra is a gyárba, itt az új gépeket szétrobbantva is láthatjuk. Sajnos nem beszélek idegen nyelvet, ennek ellenére nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden szakkifejezést megértsünk, ha szükség van rá, tolmácsolnak nekünk.

Szóval javítok permetezőgépet, elektromos és gázüzemű targoncákat is, de ha arról van szó, akkor traktort is szerelek. Ahhoz képest, hogy korábban nem szereltem mezőgazdasági gépeket, most már nagyon sok mindenhez hozzá tudok nyúlni. Mi itt segítünk egymásnak, tanulunk egymástól. Több mint negyvenen dolgozunk a műhelyben, ha normálisan állunk egymáshoz, számíthatunk is egymásra. Nem tartunk meg információt saját magunknak, mindent megosztunk. Olyan eset is előfordult már, hogy Bajáról Nyíregyházára kellett utaznom, segíteni az ottani kollégának. Végül közösen meg is oldottuk a problémát.

 

 

A legnagyobb kihívást számomra egy önjáró permetezőgép szerelése jelenti. Az egy eléggé összetett szerkezet, nem olyan, mint egy traktor, ahol nagyon sok részegység ugyanabból a gyárból van, ugyanolyan mechanizmus szerint működik. Szintén kihívás, amikor behoznak egy nagyon leharcolt gépet és azt mondják, állítsuk talpra. Ez nagyon nehéz, de ha kell, ezt is meg tudjuk csinálni.

Nagyon jól felszerelt a műhelyünk. Ha jelezzük a műhelyvezetőnek, hogy szükség van még valamilyen plusz szerszámra a munkához, nem ráznak le. Utánanéznek valóban szükség van-e rá, van-e nálunk raktáron, milyen áron és az esetek többségében nagyon gyorsan hozzá is jutunk az eszközhöz. Minden adott a jó munkához. Túlórát is vállalhatunk, a lehetőség mindig adott és honorálják is, de annyira fel van fejlesztve a műhely létszáma, hogy nem elvárás.

Akik pályaválasztás előtt állnak vagy váltani akarnak, azoknak bátran ajánlom az autóvillamossági szakmát, mert biztos megélhetés és megbecsülés vár rájuk.

 

Országszerte bővítjük szervizes csapatunkat! Ha érdekelnek a mezőgazdasági gépek és van szakirányú végzettséged, regisztrálj a www.axialkarrier.hu oldalon, hogy képbe kerülj!

 

 

 

Kerülj képbe: Piukovics Roland, szervizszerelő

 

Csúcstechnika, modern munkakörnyezet, korszerű eszközök, ismert és népszerű géptípusok várnak, ha jelentkezel csapatunkba. Kollégáink szakmáról, közösségről és a mindennapokról mesélnek. >>

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek