Képes vagy rá? A Spartan Race-en kiderül!

Képes vagy rá? A Spartan Race-en kiderül!

2018. április 14-én, szombaton ismét két kollégánk mozgatta át tagjait, Szatmári László, területi képviselő és Umenhoffer Péter, marketingigazgató. A két sportember a nagykanizsai Spartan Race Sprint versenyen tette próbára magát.


A Spartan Race Sprint szervezői 15 és 99 év között mindenkit szeretettel vártak az embert próbáló megmérettetésre, melyre több ezren neveztek. A táv 8,19 km volt és 24 db akadályt tartalmazott, melyek között volt farönk cipelés, falmászás, szögesdrót alatti kúszás, tűzugrás, zsákfelhúzás, kötélmászás, dárda dobás, úszás stb.

 

A képeken Umenhoffer Péter


A feladatokat a szervezők részletesen ismertetik a verseny előtt és komolyan veszik azok pontos, szabályos végrehajtását. Olykor a sok fizikai próbatétel közé becsempésznek egy-egy memóriatesztet is, ahol a holtfáradt versenyző több időt veszít, mint például az úszás során. Ugyanakkor éppen ez a szépsége ennek a versenynek, készülhet rá az ember, de mindig éri meglepetés, amiből tanulni lehet, és amiből még inkább megismerheti önmagát.

 


A lehetőség nem csupán a felnőttek számára volt adott, a 4 és 14 év közöttiek gyerekek is részt vehettek egy könnyített pályán. Csapatok is nevezhettek, illetve volt jótékonysági futam is. Az elszánt versenyzőket rengetegen kísérték figyelemmel, sporttársak, barátok, családtagok, illetve sok más nézelődő is, akit hol a kíváncsiság, hogy a felkészülés szelleme hajtott.


Mindenesetre az axiálos fiúk szép eredménnyel zárták a versenyt, amelyen már a részvétel is sokak szemében tiszteletet ébreszt. 4210 férfi indulóban 1:18:27-es idővel Szatmár László az 544.helyet, 1:13:12-es idővel Umenhoffer Péter a 318. helyezést érte el.

 

Gratulálunk nekik és csak így tovább!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser
Kép: Umenhoffer Péter, marketingigazgató; Szatmári László, területi képviselő; Spartan Race Hungary Facebook

 

A képen Szatmári László

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek