I. Axiálos Velencei-tavi bringatúra

I. Axiálos Velencei-tavi bringatúra

Székesfehérvári kollégánk Pók Janó fejében egyszer csak érlelődni kezdett egy ötlet, amit a tőle megszokott módon, valóra is váltott, és meghirdette az I. Axiálos Velencei-tavi bringatúrát.

Követőket is bőven találtak, még Bajáról is, így október 25-én 10 órakor a gárdonyi Keszeg utcából útra kelt a lelkes csapat. Aki nem tudott, vagy nem akart bringát hozni, az indulás helyszínén tudott kölcsönözni, potom 1200 Ft-ért, mert Janó ezt is kialkudta.

 

 

A tervezett 30 km-es távot 2-3 óra alatt próbálták meg teljesíteni, ami sikerült is. Eleinte nagy volt a köd, csak óvatosan, tapogatózva haladtak, de kb.8 km után átverekedte magát a nap a párás rétegen és láthatóvá vált a tó is. Persze ezzel még nem ért véget a megpróbáltatások sora. Kleinné Teri defektet kapott, de a férje halált megvető bátorsággal azonnal a segítségére sietett és Forma1-es kerékcserékre emlékeztető gyorsasággal megoldotta problémát. Mikor elérkeztek a pákozdi csata emlékére állított emlékműhöz, a meghatott pillanatok után elővették elemózsiás kosárkáikat és megebédeltek.

Az idegenvezetést Pók Janó vállalta és ezek szerint jól csinálta, mert senki nem tévedt el.

Akik részt vettek a túrán remekül érezték magukat, mi akik kimaradtunk belőle, várjuk a következő lehetőséget, amire a szervezőktől azt az ígéretet kaptam, hogy tavasszal sor kerül.

Szóval jövő TAVASSZAL!

 

És egy kis kedvcsináló: 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek