HŐSTERMELŐK #1 – Kukoricából tejet. (+videó)

HŐSTERMELŐK #1 – Kukoricából tejet. (+videó)

Umenhoffer Péter az AXIÁL Kft. marketingigazgatója és Papp Gergő riporter, alias Pimasz úr új videósorozat keretében mutatja be az élelmiszeripari késztermékek útját keletkezésüktől a csomagolásig. Első alkalommal azt láthatjuk, hogy kerül a tej dobozba.

Fontos látni, hogy az élelmiszeripari késztermékekben, amiket egyszerűen csak leemelünk a boltban a polcokról, mennyi munka van, hogy kerülnek végül oda. Ezt a mezőgazdaságban dolgozó vagy mezőgazdasági kötődéssel rendelkező emberek tudják, de ma már sokan eltávolodtak ettől az életformától, a vidéktől. Az emberek nagy része a fogyasztásra szánt állatot/húst csak vákuumcsomagolva látja, a tejet pedig csak dobozban. Nem realizálják mi-honnan jön, milyen folyamatokon megy keresztül, hogy az végül az asztalra kerüljön, ezért sokan pazarolnak, nem becsülik meg a termékeket és az azokba fektetett energiát és munkát, azaz a mezőgazdasági szakmákat. Holott ezek izgalmas foglalkozások, nagyfokú szabadságérzés társul hozzájuk, hiszen elsősorban nem egy asztalnál kell görnyedni, hanem a gépeket kezelni és szerelni, a földeket járni, az állatokat ellátni. Az mezőgazdaságban dolgozók többnyire mozoghatnak kedvük szerint és mivel ezek a szakmák jelentős társadalmi hasznossággal bírnak, így 30-40 év múlva is örömmel végzik az emberek, nem fásulnak bele.

Az AXIÁL Kft. marketingigazgatója, Umenhoffer Péter célul tűzte ki, hogy a fiatalokkal megszeretteti az agráriumot, az agrár szakmákat, kiváltképp az agrárgépészetet, hiszen az AXIÁL Kft. az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági gépforgalmazója és folyamatosan toborozza az ezekhez értő munkatársakat. Ennek érdekében új videósorozatot indítunk, amelyben Péter mellett Papp Gergő riporter, avagy ismertebb nevén, Pimasz úr mutatja be az egyes élelmiszeripari termékek útját. Első alkalommal, ahogy Gergő fogalmazta, a „tejúton” mennek végig.

 

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

 

 

Különleges helyzetben – online döntőben mérhették össze tudásukat a LETIMOB versenyzői

 

Az eddigi évekhez hasonlóan a MEGFOSZ a 2019/2020-as tanévben is megrendezte a „Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokságot (LETIMOB) a mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos középiskolások számára. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek