Gyakorlati Akadémia nyolcadik alkalommal

Gyakorlati Akadémia nyolcadik alkalommal

A hagyományokat folytatva, az idén immár 8. alkalommal rendezte meg a bajai székhelyű cég az AXIÁL Gyakorlati Akadémiát április 10-én Sárváron.

A szakmai előadások napján, illetve április 11-én, ahogy eddig mindig, most is betekintést biztosítottak a cég menedzsmentjének érdekeltségébe tartozó beledi gazdaság, az Extra-Tej Kft. gazdálkodásába. Az idén új elemmel bővült a program, az AXIÁL ugyanis 2018. december 1-je óta látja el a DeLaval termékeinek képviseletét Nyugat-Magyarország, illetve Heves és Borsod-Abaúj- Zemplén megyékben.

 

A rendezvényt Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető nyitotta meg

 

Az érdeklődők egy ilyen technológiai megoldást is megtekinthettek a közelben található Sárvári Mg. Zrt. szitamajori telepén. A Talentis Agro Csoporthoz tartozó gazdaságban működtetik ugyanis a társaság öt DeLaval karusszel körforgós fejőházából az egyiket.

 

Az AXIÁL Gyakorlati Akadémia kerekasztal-beszélgetést Pintér Zsolt ügyvezető moderálta

 

A szakmai program is tartogatott újdonságot. Az előadások mellett, amelyek a tejtermeléssel kapcsolatos aktualitásokkal foglalkoztak, kerekasztal-beszélgetésre kérték fel több hazai tejtermelő gazdaság vezetőjét, tulajdonosát, illetve a takarmányozással és tenyésztéssel foglalkozó szakembereket. Ezeken a hazai tejtermelés mintegy 8 százalékát előállító gazdaságok vezetői vettek részt, és olyan témákat érintettek egyebek mellett, mint a generációváltás, az alternatív humánerőforrás-lehetőségek, a minőségi szenázskészítés, a genomika és a robotfejés.

 

A sárvári telephely alapkövét Harsányi Zsolt, Merényi Jakab, a kivitelező Merkbau Kft. ügyvezetője és Pintér Zsolt helyezték el

 

Április 11-én még egy eseményre sor került: ekkor tették le az AXIÁL sárvári telephelyének alapkövét, amely a szombathelyit váltja ki. Műszaki átadására várhatóan decemberben kerül sor, partnereiket jövő januárjától szolgálják ki itt.

 

Forrás és kép: magyarmezogazdasag.hu

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek