Fendt Future Farming:  Intelligens gépkezelés a Fendt Connect segítségével

Fendt Future Farming:  Intelligens gépkezelés a Fendt Connect segítségével

A gépek hatékony használata döntő jelentőségű az üzleti számítások során, amikor hektáronkénti- vagy üzemórára vetített fajlagos mutatószámok meghatározása történik. Az AGCO/Fendt megoldásával e területen is segíti ügyfeleit.

Az új Fendt Connect digitális platform célja, hogy segítse a gazdaságokat és a vállalkozókat a gépek állapotának és használhatóságának felügyeletében, elemzésében és kezelésében.

 

A mezőgazdasági termelőknek, a gazdálkodó szervezetek vezetőinek vagy a bérvállalkozóknak van lehetőségük arra, hogy az egyes Fendt gépeik tevékenységét és adataikat a PC-n, okostelefonon vagy táblagépen keresztül megfigyeljék: Hol találhatók a gépek? Mennyi időre van szükségük egy adott konkrét munkához a gépeknek? Mennyire hatékony a gépek kihasználása?

 

 

A Fendt Connect alkalmazás (iOS és Android számára) valós időben mutatja az egyes gépek üzemanyag-fogyasztását, sebességét és munkaidejét. Ezenkívül a térképnézet mutatja a jármű helyzetét, a gép útvonalát és állapotjelentését. Ezenkívül a Fendt Connect felhasználója tájékoztatást kap a következő szervizintervallumokról vagy hibaüzenetekről.

 

A gépek tevékenységének dokumentálásával egy cég vagy vállalkozás teljes flottáját meg lehet szervezni. Az adatok elemzésével az üzemi idők, a rendelkezésre állás és a géphasználat jobban kezelhető. A karbantartási intervallumokat hatékonyan ütemezheti az íróasztalról. A Fendt Connect segítségével a mezőgazdasági vállalkozók, gazdálkodók és bérvállalkozók lehetőséget kapnak arra, hogy elemezhessék és optimalizálhassák a gépeik használatát. Ez növeli a hatékonyságot és időt és inputanyagot takarítja meg.

 

 

A Fendt Connect 2018-ban több mint 100 kiválasztott ügyfél számára elérhető lesz. A használat előfeltétele az integrált ACM Box (AGCO Connectivity Module), amely a releváns CAN-BUS paramétereket és gépadatokat továbbítja a Fendt Connect digitális platformra. Az ACM Box opcionálisan a Fendt 500-1000 Vario traktor szériákhoz elérhető.

 

Adatbiztonság

A Fendt Connect alkalmazás kezdetben német, angol és francia nyelven érhető el. A Fendt, mint a mezőgazdasági technológia megbízható márkája – számára, az adatbiztonság nagyon fontos. A Fendt Connect alkalmazása a magas színvonalú európai IT-biztonsági szabványokon alapul.

 

Fordította: Kresz Gábor, Fendt referens / AXIÁL Kft.

Forrás és kép: Fendt

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek