Évindító pénzügyi tanácsaink

Évindító pénzügyi tanácsaink

Sok biztosítási és gépfinanszírozási újdonságot tartogat a 2019-es év, ezekről szeretnék az alábbiakban megosztani néhány gondolatot olvasóinkkal.

A növénytermesztési munkák megkezdése előtt érdemes időt szakítani néhány olyan pénzügyi kérdésre, amelyek nagy hatással lehetnek a gazdálkodás eredményességére, de ha most nem foglalkoznak velük, akkor később már vagy nem lesz rá lehetőség (kifutás a határidőből), vagy a megnövekvő munkamennyiség mellett lesz nehezebb napirendre venni őket.

 

Mit érdemes átgondolni a biztosításokról?

Rendelkezünk-e olyan biztosítással, olyan konstrukciókkal, amelyek megfelelően kezelik az akár a gazdálkodást veszélyeztető kockázatokat?

Gazdálkodásunk mely területeit kell áttekintenünk a biztosítással kapcsolatban? Mely kockázatokkal kell számolnunk?

  • a biztosított vagyontárgyak balesetszerűen – előre nem látható okból, véletlenül, váratlanul, külső behatás miatt – bekövetkező károsodásai
  • növénytermesztés időjárási kockázatokkal szembeni biztosítása
  • esetlegesen harmadik félnek és szerződéses partnereknek okozott károk miatti felelősségvállalás

Természetesen ezek között lehetnek nagyon kicsi valószínűségűek, vagy olyanok, hogy ha bekövetkeznek is, nem okoznak jelentős anyagi veszteséget, de egyesekre szerintünk érdemes biztosítást kötni, hiszen jelentős hatással lehetnek a vállalkozás anyagi helyzetére.

A szántóföldi növénytermesztés biztosítási védelme mellett, a termelésben résztvevő gépek törés- és baleset biztosítása az a terület, ahol az AFS Kft. munkatársai különféle konstrukciókat kínálnak.

Mindkettőre vannak testre szabott megoldásaink, melyeket pénzügyi tanácsadóink örömmel megismertetnek Önökkel, hogy biztonságban legyen a vagy, és a termény.

 

 

Az alábbi növénybiztosítási újdonságokkal várjuk Önöket:

  • partnerünk, az Agrár Biztosító megújult honlapján kényelmesen elérhetők lesznek a biztosítási dokumentumok, követni lehet a kárrendezési folyamat lépeseit;
  • az AgraSat szolgáltatással elérhetők lesznek az egyes növénykultúrák műholdas felvételei, amelyeken követhető lesz fejlődésük és esetleges károsodásuk;
  • új kármentességi kedvezményrendszert alkalmazunk;
  • több növénykultúra biztosítási díja mérséklődik;
  • az árbevételhez igazodó díjfizetési ütemezést vezetünk be: a biztosítás megkötésekor csak a díj 20 százaléka lesz esedékes, a fennmaradó 80 százalék pedig legkésőbb a tárgyév október 31-ig.

Gép- és egyéb vagyonbiztosítás: gondoljátok át, hogy egyáltalán biztosítva vannak-e a tipikus kockázatokra a kritikus termelési vagyonelemek. Szerintünk kiemelt fontosságú az erőgépek megfelelő fedezete töréskárokra. Továbbá általában lényeges a megfelelő mértékű biztosítási összeg, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy jogos kártérítési esetben alulbiztosítottságot állapít meg a biztosító, és emiatt csökkenti a térített összeget. Ezen kérdések áttekintésénél is örömmel állunk rendelkezésére!

 

Finanszírozási hírek

Már 2018 nyara óta ismert, hogy 2019-től újraindul a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja, ami nagyon jó hír a beruházásokat tervezőknek, hiszen még az eddigieknél is kedvezőbb fix kamatozású források érhetők el.

Lapzártánkig még nem ismerhettük meg a részletes és véglegesnek tekinthető tájékoztató anyagot, de nagy valószínűséggel hasonló feltételekkel nyílik újra a program, mint az utolsó NHP-s ciklusban.

Mindenkinek javasoljuk, hogy gépvásárláskor vegye igénybe az NHP-s finanszírozási lehetőséget, mert ennél kedvezőbb fix kamatozású forráshoz nem nagyon lehet jutni. Emellé pedig vegyék igénybe tanácsadóink szolgáltatásait, hogy a lehető legkönnyebben találhassák meg azt a finanszírozót, aki a legkedvezőbb biztosítéki rendszer mellett és a legegyszerűbb szerződéskötési folyamattal nyújtja a kedvező forrást!

 

További információért keresse az Axiál Financial Services Kft. pénzügyi tanácsadó kollégáit!

 

Szöveg: Öllős Gábor, AFS Kft. ügyvezető

Kép: AXIÁL Kft.

Forrás: AXIÁL Híradó AgrárgépShow 2019 különszám

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek