Dinók mozgatásában segített a Manitou

Dinók mozgatásában segített a Manitou

Igen, azokról a dinókról van szó, melyek 165 millió éven keresztül uralták az ökoszisztémát, kb. 230 millió éve jelentek meg és 65,5 millió éve pusztultak ki. Akkor mégis, hogy mozgathatta a lényeket egy csúcstechnológiás, napjainkban készült rakodógép?

Természetesen egy kiállításról van szó, mely 2018 júliusában nyitotta meg kapuit Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban és sajnálatos módon a tényről, hogy Manitou rakodógépek voltak segítségére a kiállítási tárgyaknak, csak tegnap értesültünk. Mindenesetre most beszámolunk arról, hogyan zajlott a rengeteg látogatót vonzó interaktív tárlat berendezése.

A dinoszauruszok 2018. július 2-án, illetve 3-án érkeztek meg Szegedre, és olyan nagynak és értékesnek bizonyultak a kamionok által szállított rakományok, hogy rendőri felvezetésre is szükség volt. Körülbelül négy órán át pakolták a szakemberek a munkagépek segítségével a dinókat, melyek változatos méretben, csirke nagyságútól akár 30 méter magasságig is terjedhettek a valódi életben.

 

Több olyan dinó is kiállításra került, amelyet a Jurassic Park, illetve Jurassic World filmekben is láthattunk

 

Először a kisebb dinoszauruszokat rakodták ki, majd a nagyobb elemekkel folytatták a munkát. A legnagyobbakat be se vitték az múzeumba, hanem a bejárat előtt üdvözölhették a látogatókat. Ezek a példányok nevet is kaptak a Rádió 88 játékán: Tulok, Colos és Tüske.

A nem húsból készült dinók 10 ezer kilométeres utat tettek meg azért, hogy az „Évmilliók urai – Élethű dinók Amerikából” című tárlat Szegedre érkezhessen az Egyesült Államokból. Néhány példány nem egyben érkezett, ezeknek testrészeit kínai szakemberek szerelték össze, hogy mozogva, pislogva tudják fogadni a látogatókat. A mozgó, hangot adó dinó-robotok mellett méretarányos csontváz-rekonstrukciókkal, szobrokkal, valamint eredeti fosszíliákkal készültek a szervezők.

 

Nem minden dinoszaurusz érkezett egyben, kínai szakemberek szerelték össze a csodaszép példányokat

 

Legnagyobb sajnálatunkra a nagy népszerűségnek örvendő dinoszaurusz kiállítás január 13-án 18 órakor zárta kapuit és a Facebookon látott képek szerint a szervezők ezután sem pihentek, máris ismét útjukra indították a dinókat, egy bejegyzés szerint Finnország felé.

Szintén sajnálatos, hogy a Móra Ferenc Múzeum 2019-ben, egész évben zárva tart felújítás miatt, de bízunk benne, hogy a munkálatok végeztével még izgalmasabb és érdekfeszítőbb kiállításokat tudnak biztosítani a nagyérdeműnek. Nekünk, az AXIÁL Kft.-nek pedig nagy örömünkre szolgál, hogy bár csak közvetve - a Mát-Ép Kft. rátermettségének köszönhetően -, de kapcsolódhattunk ehhez a különleges eseményhez.

Amennyiben dinoszaurusz vagy másfajta teher pakolására, szállítására szeretne Manitou gépet vásárolni vagy bérelni, ajánljuk figyelmébe termékoldalainkat, ahol rengeteg információt találhat arról, mely típus az Ön számára a legideálisabb. Forduljon hozzánk bizalommal!

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Móra Ferenc Múzeum, Wikipédia, Szeged.hu

 

A Tulok névre keresztelt triceratops elindul Finnország felé

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek