Debütál az első fokozatmentes váltóval szerelt homlokrakodó a Hyundaitól (+videó)

Debütál az első fokozatmentes váltóval szerelt homlokrakodó a Hyundaitól (+videó)

A Hyundai HL975A CVT az első Hyundai gumikerekes homlokrakodó, amely a hagyományos automata és a hidrosztatikus sebességváltó előnyeit ötvözi a CVT váltóban.

 

Az új modell, a díjnyertes A-sorozat tagja, amelye szintén megfelel a szinte nulla kibocsátású Stage V fokozatú kibocsátási szinteknek.

Számos új technológiai megoldást építettek be, amely jelentősen javítja az üzemanyag-hatékonyságot, minimálisra csökkenti a károsanyag-kibocsátást és maximális teljesítményt nyújt, akár nehéz körülmények között is. Az ügyfelek emellett nagyobb termelékenységre, jobb biztonságra, nagyobb kényelemre és jobb üzemidőkihasználásra számíthatnak.

 

CVT – a váltók új generációja

A korszerű ZF CVT-váltó optimalizált teljesítményleadást biztosít, folyamatosan változtatva a hidraulika és a mechanikai energia arányát, mindezt a terheléstől és a fordulatszámtól függően. A rendszer alacsony fordulatszám-tartományban lévő működésre törekszik. Ez egyenletes és „lágy” gyorsulást eredményez. Lassítás közben a CVT váltó fékként funkcionál, csökkentve az üzemi fék kopását meghosszabbítva a tengelyben lévő olaj élettartamát.

 

 

Optimalizált termelékenység és hatékonyság

Összehasonlítva a hagyományos váltóval, a CVT-váltó – munkától függően - közel 30 százalékos üzemanyag-megtakarítást eredményez. A kipörgés-gátló, az inching pedál és az automatikus differenciálzár menedzsment szintén segítik a kezelőt a legváltozatosabb körülmények között is. A kezelő dinamikus és egyenletes gyorsulást tapasztal a teljesen sebességtartományon belül, kiváló tapadással párosulva. A Hyundai a kifinomult fedélzeti mérlegrendszer-technológiáját alapfelszereltségként kínálja a HL975A CVT modellhez, ahogy a távdiagnosztikai és távfelügyeleti rendszert is, ami segíti a napi teljesítmény és termelékenység optimalizálását.

 

Tartósság a megbízható megtérülésért

A Hyundai a HL975A CVT fejlesztésekor a tartósságot helyezte előtérbe, a tervezéstől és a gyártástól a minőségellenőrzésig. Valamennyi rendszert komoly igénybevételre optimalizálták, és számos munkaterületen szigorúan tesztelték - az eredmény egy robusztus, megbízható munkagép, amely minimálisra csökkenti a javítások és karbantartások miatt bekövetkező leállási időt, és segíti a Hyundai ügyfeleit az üzleti céljaik elérésében.

 

Biztonság – a biztonságos munkakörnyezet megteremtése

A gumikerekes homlokrakodó esetében a termelékenység növelése nem ment a biztonság rovására. A tartósság és az optimális működés mellett, nagy gondot fordítottak az üzembiztonságra és a balesetmentes munkakörnyezet megteremtésére. Opcionálisan olyan biztonsági funkciók kérhetők, mint például az AAVM-kamerarendszer (Advanced Around View Monitoring), amely minden irányban 360 fokos látómezőt biztosít, kilenc nézet felajánlásával. Ez a rendszer egyébként magába foglalja az IMOD-ot, az intelligens mozgó objektum észlelést is. Emellett a HL975A CVT egy opcionális radarrendszerrel is kérhető, ennek segítségével éjjel-nappal érzékeli a gép a mögötte lévő akadályokat, vakfoltok nélkül. Az akadály és a rakodógép közötti távolság a másodlagos monitoron jelenik meg.

A fokozott biztonság érdekében fény- és hangriasztással figyelmezteti a gépkezelőt a biztonsági öv bekapcsolására, csökkentve a gépkezelőket veszélyeztető súlyos balesetek kockázatát. Egy másik biztonsági megoldás a vészleállító kapcsoló, amely azonnal leállítja a motort, az ülés alján elhelyezkedő vészleállító kapcsolóval.

 

 

Kényelmes fülke a kezelői igények figyelembevételével

A legtöbb nehézgép-kezelő hosszú órákat tölt a gépben naponta. A kezelő kényelmének és frissességének megőrzése fontos. A Hyundai HL975A CVT jobb kezelési élményt kínál, amihez nagyban hozzájárul a minden eddiginél komfortosabb fülke.

A Hyundai HL975A CVT kabinját produktív, stresszmentes környezetnek tervezték meg, így kényelmes, tágas és a legkorszerűbb zaj- és rezgéscsökkentő technológiával rendelkezik. Mindösszesen 70 dB-es hangszint mérhető, ami az egyik legalacsonyabb ebben a kategóriában. Az opcióként rendelhető távirányítással nyitható ajtó lehetővé teszi, hogy a kezelő, még a talajszinten állva, távolról nyissa ki a fülke ajtaját.

Alapfelszereltség részét képezi a fűthető, légrugós ülés. Az ülés és a kartámasz is teljesen állítható, a kezelő kényelme érdekében. A 7 hüvelykes érintőképernyős monitort úgy optimalizálták, hogy valós időben gyors és könnyű hozzáférést biztosítson a gép állapotához és a felügyeleti információkhoz. Az audiorendszer, Bluetooth rádióval, USB és AUX bemenettel szintén az alapcsomag része.

 

Csökkentse az állásidőt a HiMATE segítségével

Az összes A-sorozatú gumikerekes homlokrakodó számos új szervizfunkciót tartalmaz, amelyeket abból a célból fejlesztettek, hogy a gép üzemidejét, rendelkezésre állási idejét javítsák. A HL975A CVT-t úgy alakították ki, hogy a karbantartás a lehető legkényelmesebben végrehajtható legyen. A motorháztető szélesre nyílik, hogy könnyű hozzáférést biztosítson a tisztításhoz és a rutin karbantartási műveletek elvégzéséhez. Minden alkatrészt és felhasznált anyagot tartósra terveztek.

A mai gépek elképzelhetetlenek távdiagnosztikai rendszer nélkül. A Hyundai HiMATE névre keresztelt rendszere, helytől függetlenül hozzáférést biztosít a Hyundai gépek létfontosságú szerviz- és diagnosztikai információihoz. az MCD (Machine Connetced Diagnostics) lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy különféle adatokat gyűjtsön és elemezzen a gép teljesítményéről – ezáltal jobb kihasználtságot eredményezve.

Az ECD (Enginde Connected Diagnostics) az értékesítés követően a szervizeseket és a kereskedőket diagnosztikai jelentéssel informálja a motor teljesítményéről. (e-mail, mobil vagy alkalmazás keretében, illetve a HiMATE telemetriai rendszer segítségével) Ez a rendszer jobb motorhibakód-ellenőrzést biztosít, és lehetővé teszi, hogy a szervizesek a megfelelő eszközökkel érkezzenek a helyszínre, a hibaelhárításhoz.

A HiMATE komplett jelentést küld a gépparkról, havi e-mailek formájában, informálja Önt a műveletek összefoglalásáról, illetve az üzemanyag-fogyasztás elemzéséről. A Hyundai mobilflotta alkalmazása minden információt tartalmaz, amely a flotta hatékony és gazdaságos üzemeltetéséhez szükséges. A telematika alapján egyszerű, de mégis informatív grafikát alkalmaz a legfontosabb teljesítményadatok bemutatásához, így egy intelligens eszköz a géppark menedzseléséhez.

 

 

Hyundai HL975A CVT homlokrakodó főbb műszaki paraméterei:

  • Cummins X12, Stage V normákat teljesítő motor
  • Bruttó teljesítmény: 335 LE (250 kW) 2100 1/perc fordulatszám mellett
  • Nettó teljesítmény: 331 LE (247 kW) 2100 1/perc fordulatszám mellett
  • Maximális teljesítmény: 381 LE (284 kW) 1800 1/perc fordulatszám mellett
  • Működési tömeg: 26500 kg
  • Kanál kapacitás: 4,6-5,2 m3

 

Mi szól az új Hyundai HL975A CVT gumikerekes homlokrakodó mellett?

  • Új Cummins, Stage V normákat teljesítő, környezetbarát motor
  • Új CVT-váltó, ami üzemanyag-takarékos és produktív munkavégzést biztosít
  • Kezelő kényelmét szem előtt tartó, újfejlesztésű kabin
  • További biztonsági funkciók, opcióként elérhető távnyitású fülke ajtó
  • AAVM kamera- és radarrendszer a biztonságos munkakörnyezetért
  • Kényelmes karbantartást és jobb kilátást biztosító motorháztető kialakítás
  • Tovább fejlesztett szerkezeti elemek- és hajtáslánc

 

Fordította: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingkommunikációs csoportvezető

Forrás és kép: Hyundai

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek