Cséplőrendszer felújítása költséghatékonyan

Cséplőrendszer felújítása költséghatékonyan

A betakarítógépek szívét a cséplődobok, és a hozzá tartozó dobkosarak, szegmensek jelentik. Ezek méretei gyártónkként, típusonként eltérőek lehetnek, elhasználódásuk nagyban függ a betakarított kultúrától, annak mennyiségétől, minőségétől.

Az egységek cseréje a gép értékéhez mérten is komoly értéket jelent és ki és beszerelése is hosszabb időt vesz igénybe, így ezeket érdemes a téli felkészítési időszakban megvalósítani a gép teljes átvizsgálása mellett.

A költségek mérséklésében szeretnénk segítséget nyújtani szolgáltatásunkkal, melynek keretein belül bármely kombájntípus cséplődobjának, dobkosarainak és szegmenseinek felújítását vállaljuk.

A felújítás során állapottól függően többféle megoldást is tudunk ajánlani. Dobkosarak esetében állapottól függően köszörülhetjük a dobkosarak éleit, illetve az élek cseréjével gyakorlatilag eredeti méretre visszaállítva is kérheti a felújítást, legyen szó gabona, kukorica vagy univerzális kosarakról.

 

 

Cséplődobok felújítása esetében a felújítást kérhetik partnereink eredeti és utángyártott verőlécekkel, takarólemezek cseréjével is. A lécek és takarólemezek cseréjét követően minden cséplődob centrírozásra kerül, hogy a beépítést követően már ne legyen kiegyenlítetlenségből adódó vibráció.

Kosárszegmensek esetében is lehetőség van csak köszörüléssel történő felújításra, valamint az élek cseréjével járó teljes felújításra is.

 

 

Természetesen gyorsítódobok és utóverő dobok felújítását is vállaljuk.

A felújítási szolgáltatás igénybevételével rövid időn belül jelentős összeget spórolhat, érdemes tehát a téli állapotfelmérést követően a javítási munkálatok megkezdésekor azonnal ezen fő darabok kiszerelésével, felújításával kezdeni.

 

Amennyiben a cséplőrendszer bármely elemének felújítása időszerűvé vált betakarítógépén, területileg illetékes kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

 

Szöveg: Juhász-Nagy László, CLAAS-csoportvezető, Alkatrészüzletág

Kép: AXIÁL Kft., CLAAS

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek